Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara Alaybey Mahallesi'nde düzenlenen törende Atatürk Heykeli'nin açılışı yapıldı. Törende konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "En an

GÜNDEM 7.08.2018 20:03:00 0
Mustafa Kemal Atatürk Türkiye

Alaybey Mahallesi'nde düzenlenen açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ"

 

Törende açılış konuşmasını yapan ve Atatürk heykeli açılışının en anlamlı açılış olduğunu ifade eden Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Kadir Başkanımızla birlikte birçok açılışa, birçok temel atma törenine katıldık. Çavuşköy Mahallemizde de bir Atatürk heykeli açılışı yapmıştık. Bizim için en anlamlı açılış, bu Atatürk heykeli açılışlarıdır. Bu ülkenin geleceğe emin adımlarla özgür, laik ve demokratik olarak yürümesini sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bugün onu şükran ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılığımızı sadece heykel ve büst açılışları ile değil, yaşamımızın her anında göstererek, onun fikirlerini, onun duygularını anlayarak, onun çizdiği yoldan ayrılmayarak pekiştirmek zorundayız" dedi. 

 

"MALKARA ALTIN ÇAĞINI YAŞADI"

 

Sözlerine devam eden Yurdakul, "Bizler görev süremizin yüzde 90'lık kısmını tamamladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bağlı kurumları ve Malkara Belediyesi olarak, Malkara için mesai mefhumu gözetmeden var gücümüzle çalıştık. Bu 4,5 yılda Malkara altın çağını yaşadı. Görev süremiz boyunca ilçemizde birçok problemle karşılaştık. Buraları uzun yıllardır maalesef ki ihmal edilmiş. Ama bizler hiçbir bahanenin ardına sığınmadan var gücümüzle hizmet etmeye çalıştık. Her anlamda vatandaş odaklı hizmeti düşündük. Dokunmadığımız, hizmetimizin gitmediği hiçbir yer, hiçbir mahalle kalmadı. Görev süremiz boyunca Malkara için çalışmaya devam edeceğiz. Açılışımızın da hayırlı olmasını diliyor sevgiler ve saygılar sunuyorum" dedi.    

 

"MANEVİ DEĞERİNİ ÖLÇECEK BİR RAKAM YOK"

 

Yurdakul'un ardından konuşan ve Atatürk heykellerinin manevi olarak çok değerli olduğunu vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  " Atatürk heykellerini tüm ilçelerimizde köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerimizde yapıyoruz. Bu heykellerin maddi değeri çok değil ancak manevi değerini ölçecek bir rakam yok. Sabahları çocuklarımız evlerinden çıktığında karşılarında Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü görecekler ve onu her daim anacaklar. Onun bize verdiği cesaret ve umut tüm sıkıntıların üstesinden gelmemizi sağlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir. Ülkemiz ebediyen var olacaktır. O kalp de ebediyen atmaya devam edecektir" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN TARIM VE HAYVANCILIKTAKİ BAŞKENTİ

 

Görev süresinin başından bu yana 4 yıl 4 ay geçtiğini ifade eden Albayrak, "Bu süreç içerisinde 11 ilçemizde de hizmetler yaptık. Görev süremizin birinci döneminin tamamlanmasına da 241 gün var. 241 gün daha Malkara Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul ve diğer belediye başkanı arkadaşlarımızla vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Ulaş Başkanımız Malkara sevdalısı bir arkadaşımız. Ben tüm Malkaralılara böylesine çalışkan bir başkan seçtikleri için teşekkür ediyorum. Malkara ilçemiz Hayrabolu ile beraber Türkiye'nin tarım ve hayvancılıktaki başkentidir. Bu güzel ilçemiz, bizim hizmet dönemimizde hak ettiği yatırımları almıştır, almaya da devam edecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle açılışını gerçekleştireceğimiz heykelin Alaybey Mahallesi sakinlerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum" dedi. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından Atatürk heykelinin açılışı yapıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ