Ne devlet, ne de biz koruyabildik

Çerkezköy'de inşaat sektöründe dekorasyon işi ile uğraşan Yunus Hamarat tarafından götürüldüğü ormanlık alanda göğsüne aldığı tek kurşun ile öldürüldüğü iddia e

GÜNDEM 7.08.2018 19:50:00 0
Ne devlet, ne de biz koruyabildik

Eşi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Sarıgül Hamarat için dün saat 14:00’da Çerkezköy Ehl-i beyt Dergahı’nda cenaze namazı kılındı. Alevi dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından kıldırılan cenaze namazına Sarıgül Hamarat’ın ailesi ve sevenleri katıldı. 

 

YAKINLARI FERYAT ETTİ

 

Cenazede Sarıgül Hamarat’ın kardeşleri ve yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Olayın cinayet olduğunu iddia eden Sarıgül Hamarat’ın ağabeyi Alican Sönmez, “Eşi kardeşimi götürmüş ormanda öldürmüş. Başka da bildiğim bir şey yok” dedi. Sarıgül Hamarat’ın ablası Özgül Dilek de “Devlet koruyamadı, abim koruyamadı, ben koruyamadım. Bunu bacım hak edecek ne yaptı buna? Boşan dedim. ‘Çocukları göstermez, beni öldürür’ dedi. Dünyaya sığdıramadı seni, tabuta sığdırdı” diyerek feryat etti. 

 

“ASIL O BİZE HAKKINI HELAL ETSİN”

 

Sarıgül Hamarat’ın abisi tarafından kadın sığınma evine yerleştirildiğini kaydeden Özgül Dilek “Abimi kandırmış. Kadın sığınma evinden abimden başkası alamazdı. Abim alıp getirip evine koyuyor.  Kocası çocukları alıp kapının önüne koyuyor. Kardeşimi alıp gidiyor ormana, orada da öldürüyor. Sonra da abimi arıyor, bacınız kendini vurdu diye. Bacım kendini niye vursun?” dedi. Sarıgül Hamarat’ın bir yakını da “Cumartesi günü kadın sığınma evine sığınmış. Sonra eşi yalvarmış yakarmış, gelsin çocukların başında kalsın, ben terk edeceğim evi demiş. Sarıgül’ün abisi de ona güvenerek pazartesi günü kadın sığınma evinden alıp evine yerleştirmiş. Kocası çocukları kapıya bırakıp ‘biz annenle konuşmaya gideceğiz’ diyerek almış ormana götürmüş. Hep tehdit ediliyormuş. Kardeşlerine zarar veririm diye tehdit ediyormuş” dedi. Cenazede ailenin ve yakınların feryatları yürekleri dağlarken, helallik istendiği sırada Sarıgül Hamarat’ın yakınları “Asıl o bize hakkını helal etsin, onu koruyamadık” diyerek feryat etti. 

 

“ERZURUM’DA SONSUZLUĞA UĞURLANACAK”

 

Cenaze namazının ardından 17, 16 ve 4 yaşındaki 3 çocuk annesi Sarıgül Hamarat’ın cenazesi otobüs ile memleketi Erzurum’a gönderilirken, aile yakınları da cenaze için aynı otobüsle Erzurum’a gitti. 37 yaşındaki Sarıgül Hamarat, bugün memleketi Erzurum’da sonsuzluğa uğurlanacak. 

 

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Yunus Hamarat ise dün Silivri'de hakim karşısına çıktı. Gazetemiz baskıya girdiği saatte duruşma devam ediyordu.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU