YKS tercihleri dün başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri dün başladı. Tercih işlemleri 14 Ağustos'ta sona erecek. Tercih işlemleri için 13'ü Çerkez

GÜNDEM 7.08.2018 16:15:00 0
YKS tercihleri dün başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

 

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI

 

ÖSYM tarafından yapılan YKS tercihleri başladı. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. 2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek. daylar, işlemlerini tamamladıktan sonra belirlenen sürede "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek. Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 14 Ağustos'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

 

İNTERNETTEN DUYURULACAK

 

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

 

ÇERKEZKÖY’DE 13  NOKTADA KOMİSYON KURULDU

 

Tercih süresince, tercih yapacak adaylara yardımcı olmak amacıyla Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 13’ü Çerkezköy’de olmak üzere il genelinde 70’den fazla noktada tercih danışmanlığı komisyonları kuruldu. Çerkezköy’de Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kızılpınar Anadolu Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde üniversite adayları için tercih danışmanlığı komisyonu kuruldu. Çerkezköy’de açıklanan okulların yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nde de danışmanlık komisyonları hizmet verecek. Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından ayrıca Kipa Alışveriş Merkezi’nde üniversite adaylarına danışmanlık hizmeti verilecek. Süleymanpaşa’da da Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi, Gündoğdu mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kadriye Nafiz Gölge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ebru Nayim Fen Lisesi, Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kumbağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TEV Mübeccel Albay Şerafettin Gezgiç Mesleki Eğitim Merkezi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Fatih Anadolu Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Tuğlacılar Anadolu Lisesi ile Tekira AVM’de tercih danışmanlığı komisyonu kuruldu. 

 

ERGENE’DE 7, MALKARA’DA 3 NOKTADA KURULDU

 

Ergene’de 75. Yıl Ulaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Velimeşe Çok programlı Anadolu Lisesi, Deri Sanayi mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Velimeşe mesleki ve teknik Anadolu Lisesi, Ergene Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ergene Anadolu Lisesi’nde komisyon kurulurken, Muratlı’da da Muratlı Anadolu Lisesi, Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Rafet Gümüş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde komisyon kuruldu. Malkara’da Gazi Ömerbey Anadolu Lisesi’nde komisyon oluşturulurken, Şarköy’de 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mürefte Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şarköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şarköy Anadolu Lisesi’nde, Hayrabolu’da Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hayrabolu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hüseyin Korkmaz Anadolu Lisesi, Simten ve Ataman Özbay Anadolu Lisesi,  Çorlu’da Cemile Yeşil Anadolu Lisesi, Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çorlu Anadolu Lisesi, Çorlu İMKB Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, Şehit Ulaş Türk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Esentepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Anadolu Lisesi ve Trend Arena’da tercih danışmanlığı komisyonları kuruldu. 

 

KAPAKLI’DA 3 OKULDA KOMİSYON KURULDU

 

Üniversite tercihi yapacak adaylar için Kapaklı’da da Anadolu Lisesi, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tercih danışmanlığı komisyonu kurulurken, Saray’da Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi, Şehit Zafer Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’nde, Marmaraereğlisi’nde de OPET Anadolu Lisesi’nde danışmanlık komisyonu kuruldu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU