"Tekirdağ Türkiye'nin gözde şehirleri arasında yer alacak"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ genelinde devam eden, tamamlanan ve planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tek

GÜNDEM 6.08.2018 17:54:00 0
"Tekirdağ Türkiye

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Mehmet Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları İbrahim İçöz ve Feyzi Ünal, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve ilçe ticaret ve sanayi odası başkanları, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı ve ilçe ticaret borsası başkanları ile birlikte basın mensupları katıldı.

 

“ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAĞIZ”

 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kentimizde gerçekleşen hizmetlerin yüzde 75'i Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken en fazla zorlandığımız konu altyapı konusu oldu. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 175 projeye 1 milyar 750 milyon lira harcadık. Sadece Süleymanpaşa ilçemizde toplam 630 kilometre altyapı yapıldı. Bizimle birlikte Büyükşehir statüsüne kavuşan iller arasında altyapısı tamamlanmayan tek il bizdik. Tekirdağ'ın nüfusu 4 yılda 133 bin 300 kişi arttı. Türkiye'de mutlak nüfusu artışında bazen 1, bazen de 2'nci sırada yer alıyoruz. Tekirdağ’da her yıl 5 bin dersliğe ihtiyaç duyuluyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçemize 11 okul inşa ettik. Bu okullara da günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü, Cumhuriyet gibi isimler verdik. Bunların yanı sıra okullarımızın ve camilerimizin her türlü bakımını yaptık. Tekirdağ genelinde yüzlerce okul ve yüzlerce caminin ısıtmadan suya birçok problemini çözdük. Bunlar bizim asli görevimiz değil ama manevi görevimizdir. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ'ın 325 bin dönüm merasının 150 bin dönümünü ıslah ederek oradaki kaba yem üretimini 5 katına çıkardı. Kentimizde 400 bin kovanlık arı potansiyeli var. Fakat üreticilerimizin elinde toplam 50 bin kovan bulunuyordu. Biz 20 bin kovan dağıtımı gerçekleştirdik. Bunların dışında Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene ilçelerinde kültür sarayları yapıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak gelecek dönemlerde çok daha iyi yerlerde olacağız. Tekirdağ, önümüzdeki dönemlerde tarım ve hayvancılığıyla, üniversitesiyle, turizmiyle, tarım ve hayvancılığıyla, lojistik yatırımlarıyla Türkiye’nin en gözde şehirleri arasına girecektir” dedi.

 

"ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Albayrak’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, ilk önem verdiğimiz konu şeffaflık. Şeffaflık ilkesinin gereği tüm ihalelerimizi açık ihale şekliyle yapıyoruz. İkinci olarak önem verdiğimiz yönetim ilkemiz, hesap verebilirlik. Bugünkü toplantımızı da bu kapsamda değerlendirebiliriz. En önemli konularımızdan biri de yurttaşlarımızın yönetime etkin olarak katılmasıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

"TÜRKİYE'DE İLK 3'E GİRDİK"

 

Karakaya'nın ardından konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ise, “Bizim TESKİ olarak en önemli önceliğimiz altyapı yatırımları oldu. TESKİ Olarak, bugüne kadar 58 büyük projeyi tamamladık. Devam eden 21 büyük projemiz var. Tüm bu projelerimiz tamamlandığında yaklaşık 670 milyon liralık yatırım hacmine ulaşacağız. 11 ilçemizde faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 2 bin 450 kilometre altyapı yaptık. Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun verilerine göre, su kalitesi olarak Türkiye’de ilk 3’e girdik. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz. Ben hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım filminin de izlendiği toplantı katılımcılar tarafından sorulan soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU