Kültür Merkezi'nde sona gelindi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyükşehir belediyesi tarafından yapımı devam eden Çerkezköy Kültür Merkezi İnşaatının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek â?

GÜNDEM 6.08.2018 15:37:00 0
Kültür Merkezi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de hayata geçirdiği projelerden biri olan Çerkezköy Kültür Merkezi inşaatının tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi. 

 

ÇERKEZKÖY MODERN KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Eylül 2017’de temeli atılan Kültür Merkezi’nin inşaatı tamamlandığında, 35 yıldır hızla sanayileşen ve Türkiye’nin 81 ilinden göç alan Çerkezköy modern bir kültür merkezine kavuşmuş olacak” dedi. 

 

200 ARAÇLIK OTOPARK DA YER ALACAK

 

1 bodrum kat, zemin kat ve zemin üstü 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak Kültür Merkezi’nin toplam 12 bin 764 metrekare alana sahip olacağını dile getiren Albayrak “Çerkezköy Kültür Merkezi bünyesinde, 200 araçlık otopark,  idare odaları, 735 kişilik konferans salonu, kafeteryalar, sanat atölyeleri, 238 kişilik tiyatro salonu, sergi salonu, 195 kişilik sinema salonu, teknik kütüphane, görsel sanatlar sınıfı, sanat sınıfları yer alıyor” dedi. 

 

“EĞİTİM VE KÜLTÜRÜ İHMAL ETMEMİZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

 

Çerkezköy Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Albayrak, teknik personelden inşaatın son durumu ile ilgili bilgi aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1932 yılında TBMM’deki açılış konuşmasında, ‘Milli kültürün her çığırda açılarak yükselmesini, Türk Cumhuriyeti’nin temel direği olarak demin edeceğiz’ dediğini anımsatan Albayrak “Ata’mızın çağdaş uygarlık düzeyinin üçerine çıkma ülküsünü benimsemiş bir yönetim olarak altyapı, üstyapı ve bayındırlık faaliyetlerini yürütürken eğitim ve kültür konusunu ihmal etmemiz veya bu alandaki projeleri ertelememiz söz konusu olamazdı. Bu kapsamda Çerkezköy Kültür Merkezi Projemizi hayata geçirdik” dedi. 

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

İnşaat çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Albayrak “Yakın bir zamanda Kültür Merkezimizi hizmete sunacağız. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ