Kurban pazarında sıkı bir denetim yapılmalı

Kurban pazarında çok sıkı bir denetim yapılması gerektiğini ifade eden Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak "Kurbanlıkların sağlığından başlayarak kurban vasfı ta?

GÜNDEM 5.08.2018 15:19:00 0
Kurban pazarında sıkı bir denetim yapılmalı

Çerkezköy’de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Pazarında denetimler her zamanki gibi yapılacağından şüphesinin olmadığını kaydeden Toprak “Ancak kurban pazarı çok daha sıkı şekilde denetlensin satışı yapılan küçük ve büyük baş hayvanların nerede ve nasıl yetiştiği ve sağlık durumları  çok iyi denetlenmeli” dedi. Kurban vasfı taşımayan hayvanların satışına izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Toprak, bu konuda Tarım İlçe Müdürlüğü, Belediye ve Müftülüğün ortak denetim yapması gerektiğini kaydetti.

 

ÇERKEZKÖYLÜ KURBAN YETİŞTİRİCİLERİ DE MAĞDUR OLMAMALI

 

Çerkezköylü kurban yetiştiricilerinin de mağdur olmaması gerektiğini dile getiren Toprak “Çünkü bu yetiştiricilerimiz doğalve hijyenik ortamlarda hayvan yetiştiriyor. Dışarıdan gelen kurban satıcılarının nasıl ve nerede hayvan yetiştirdiklerini bilmiyoruz. Bu nedenle Kurban  satıcılarına çok sıkı bir denetim yapılırsa hem ilçemizdeki kurban yetiştiricileri de mağdur olmaz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU