Hemşehri dernekleriyle bir araya geldi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Tarihi Belediye Binası'nda düzenlenen kahvaltıda hemşehri dernekleri ile buluştu. Düzenlenen kahvaltıda,derneklerin başkan ve temsilcileri ile planlanan çalışma

GÜNDEM 5.08.2018 14:27:00 0
 Hemşehri dernekleriyle bir araya geldi

Çorlu Tarihi Belediye Binası'nda düzenlenen kahvaltıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Hülya Perin, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk ve Çorlu'da bulunan hemşehri dernekleri başkan ve yöneticileri katıldı.

 

"7 BÖLGEMİZİ ANLATACAK BELGESEL HAZIRLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

 

Çorlu'nun müstesna bir şehir olduğunu ve Çorlu'da huzurun hakim olduğunu dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Ülkemizdeki Çorlu'ya denk ve bu denli her bölgeden ve farklı kültürden insanı bünyesinde barındıran şehirler içerisinde bizde önemli olduğunu düşündüğümüz huzur hakim. Çorlu, ülkemizin birçok bölgesinden göçerek gelmiş vatandaşlarımızı bağrına basmış ve huzur içinde yaşanan bir kent. Bunun karşılığı da ortak aidiyet duygusu.Siz değerli hemşehri derneklerimiz vasıtasıyla bu huzur ve aidiyet duygusunu daha da geliştirmek ve pekiştirmek için birlikte hareket etmemiz gerektiği düşüncesiyle sizlerle bir araya geldik. Bu amaç doğrultusunda 7 bölgemizi anlatacak ve bölgelerimizi de tanıtacak belgesel tadında kısa filmler hazırlamayı hedefliyoruz" dedi.

 

"TÜRKİYE VE DÜNYA'YA DUYURMUŞ OLACAĞIZ"

 

Sarıkurt “Yörelerimize ait tüm kültürel değerlerimizi, dilimiz, örf ve adetlerimiz, yemeklerimiz gibi önemli değerlerimizi geleceğe taşımak için sizlerle iş birliği içinde hareket etmeyi hedefliyoruz. Öncelikle Çorlu'muzun ortak değerimiz olduğundan yola çıkarak, tüm yörelerimizi ve kültürlerini önce kentimizde, sonra da sosyal medyanın gücüyle birlikte Türkiye ve dünyaya duyurmuş olacağız. Emek veren herkese şimdiden teşekkür ederiz." dedi.Görüş alışverişlerinin ardından ülkemizin 7 bölgesini temsil edecek bir kısa film için start verilirken, hemşehri dernekleri de proje konusunda hazırlıklarına başlandı.

 

Haber / Özge MERİÇ