Hayvanlar öksüz kaldı

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender (49), evinde ölü bulundu. Kalender'in ölümününhayvanseverler arasında büyük üzüntü yarattığını dile g

GÜNDEM 3.08.2018 17:58:00 0
Hayvanlar öksüz kaldı

EDHAYKO Başkanı Nurhan Kalenler'in kızı Gamze İşbilen, cep telefonundan aradığı annesine ulaşamamasının ardından Babademirtaş Mahallesi Kuşçudoğan Camii Sokak üzerindeki evine gitti. Annesinin salonda yerde hareketsiz halde yattığını gören İşbilen, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede, Nurhan Kalender'in hayatını kaybettiği belirlenirken, Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği değerlendirildi. Kalender'in cansız bedeni, otopsi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

 


"EVİNDE 100'DEN FAZLA HAYVAN BAKIYORDU"

 


Nurhan Kalender'in evinde, 100'den fazla hayvan baktığını belirten, EDHAYKO Başkan Yardımcısı Yağmur Islattı, Kalender'in hayatını hayvanlara adadığını ifade ederek, "Şu an ölüm sebebini biz de bilmiyoruz, büyük ihtimalle kalp krizi diyorlar. Bizim bildiğimiz kadarıyla bir rahatsızlığı yoktu. Bütün derdi sıkıntısı hayvanlardı. Böyle bir derneğin içinde olan bir insanın stressiz bir hayat geçirmesi beklenemez. Bütün Edirne ve ilçelerine, elinin erdiği her yere yardım etmeye çalışan bir insandı. Arkasında yüzlerce yetim hayvan bıraktı. Edirne'deki bütün hayvanlar öksüz kaldı. Hiçbirimiz Nurhan ablanın yerini dolduramayız" dedi. Nurhan Kalender'in ölümü nedeniyle kızı Gamze İşbilen ve komşuları gözyaşlarına boğulurken, EDHAYKO üyelerinin yanı sıra hayvanseverler de büyük üzüntü yaşadı. Birçok hayvansever, Kalender'in evine gelerek kızına başsağlığı diledi.

 


Haber / Özge MERİÇ