Dolardaki yükseliş altını da vurdu

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı almasının ardından önceki gün 5 liranın üzerine çıkarak rekor kıran dolar dün de 5 liranın üzerinde seyretti. Dolardaki artış altın fiyatlarını da etkiled

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 2.08.2018 18:08:00 0
Dolardaki yükseliş altını da vurdu

Doların 5 liranın üzerine çıkması altın fiyatlarında da hareketlenmeye neden oldu. Dolardaki artışla birlikte altın fiyatında da 5 lira artış olduğunu kaydeden Çerkezköylü kuyumcular, “Tam düğün sezonunda doların beklenmedik bir artış kaydederek altın fiyatlarının yükselmesine neden olması sektörü olumsuz yönde etkiledi” dedi.

 

 

DOLARIN YÜKSELMESİ ALTIN FİYATLARINI ARTTIRIYOR

 

 

Çerkezköylü kuyumcular doların yükselmesinin altını da etkilediğini fiyatın yükselmesine neden olduğunu belirtti. Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk  Satış  Temsilcisi Türker Bulut“Ülkemizde altın fiyatları  son aylarda inişli çıkışlı olarak seyrediyor. Dolar yükseldikçealtın fiyatı artıyor.Çünkü altın dolara endeksli. Doların önceki gün beş liranın üzerine çıkarak seyretmesi ise son yılların en yüksel seviyelerine çıktı” dedi.

 

FİYAT SORAN GİDİYOR

 

Kuyumcular olarak dolardaki yükselişi tahmin ettiklerini fakat 5 liranın üzerine çıkacağına ihtimal vermediklerini ifade eden Bulut, “Altın fiyatlarının artması nedeniyle sektörümüzde işler birden durdu. Çünkü vatandaşların şu anda talebi yok. Fiyat soran gidiyor” dedi.

 

 

ALTINDA  İSTENİLEN İSTİKRAR SAĞLANAMADI

 

 

Türkiye’de altın piyasasında iki yıldır bir istikrar sağlanamadığını belirten  Sıla Kuyumculuk Mağaza Müdürü Bilal Kilgi de, “Altın fiyatlarının tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de zaman zaman inişli çıkışlı seyretmesi normal. Ancak diğer ülkelere baktığımızda ülkemizde altın fiyatları daha yüksek. Yaklaşık bir ay kadar önce fiyatların düşüşe geçmesi bizleri düğün sezonunda biraz sevindirmişti ve işler bir hareket başlamıştı. Ancak doların 5 lira üzerine çıkmasıyla birlikte fiyatlar yükseldi” dedi.

 

 

ALTIN FİYATLARI

 

 

1 Ağustos’ta 192.83 liradan işlem gören gram altın dün 202 lirayı aştı. Çerkezköy Çeyrek Altın 329 TL, yarım altın 657 TL, tam altın bin 315 TL, 24 ayar 1 gram altın 202 TL, 22 ayar 1 gram altın 189 TL, 0.60 çeyrek altın 122 TL, Reşat / Ata altın bin 343 TL’den işlem gördü.

 

 

Haber/ Gülveren ALTUNOĞLU