12 bin keklik doğaya salındı

Yaban hayatının desteklenmesi amacıyla ülke genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Yeniköy Mahallesi'ndeki Kartaltepe Tabiat

GÜNDEM 2.08.2018 17:40:00 0
12 bin keklik doğaya salındı

Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, dernek başkanları ve mahalle sakinlerinin katıldığı programda konuşan Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, yaban hayatını koruma çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Doğadaki yaban hayvanlarında gen bozulmasının önüne geçilmesi amacıyla tamamen doğal türler doğaya salınıyor. Bu çalışmamızı Süleymanpaşa Naip ve Yeniköy mahalleleri ile Şarköy Uçmakdere ve Gaziköy mahalleri arasındaki Yaban Hayvanı Yerleştirme bölgesine yapıyoruz. İlimiz bünyesinde bugüne kadar toplam 12 bin keklik salımı yapıldı. Söz konusu yerleştirme sahası en az 3 yıl ava yasak bölge olarak koruma altına alınacak” dedi.

 

 

DOĞAYA SÜLÜN SALINDI

 

 

Dün sabah da  Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Saray’da düzenlenen programda doğaya sülün salındı. Programa Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ