Mavi Bayraklı Sahiller ziyaretçi akınına uğruyor

Tekirdağ'da sayıları 5'e çıkarılan Mavi Bayraklı sahiller, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Tekirdağ'ın önemli bir turizm potansiyelinin olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başka

GÜNDEM 2.08.2018 17:18:00 0
Mavi Bayraklı Sahiller ziyaretçi akınına uğruyor

Tekirdağ’daki mavi bayraklı sahillerin temizliği ile olduğu kadar cankurtaran botları sayesinde vatandaşlara hem sağlıklı hem de güvenli bir ortamda denize girme ve yüzme imkânı sağladığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Tekirdağ kıyı şeridinde bulunan 5 Mavi Bayraklı sahil, tatilcilerin akınına uğruyor. Özellikle hafta sonları aşırı yoğunluğun yaşandığı sahiller vatandaşları ve bölge esnafını da memnun ediyor” dedi.

 

 

SAYILARI 5’E YÜKSELTİLDİ

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmalar ile kentteki Mavi Bayraklı sahil sayısını 5'e yükseltti. Süleymanpaşa’da Altınova Halk Plajı, Şarköy’de Mürefte Halk Plajı, Şarköy Sosyal Tesisler Önü Halk Plajı, Şarköy Halk Plajı ve Şarköy Halk Plajı 2 plajları Mavi Bayraklı plaj statüsünde yer alıyor.

 

 

CANLILIK KAZANDIRDI

 

 

Yaz sezonunun sonuna kadar devam etmesi beklenen Mavi Bayraklı sahillerdeki yoğunluğun, bölgeye ekonomik ve sosyal anlamda canlılık kazandırdığını belirten yetkililer “Çevreye duyarlı belediyecilik anlayışı ile Tekirdağ'ı bir turizm kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayraklı Sahillerin sayısını arttırmaya devam edecek” dedi.

 

 

“ÖNEMLİ BİR TURİZM POTANSİYELİ VAR”

 

 

Tekirdağ'ın önemli bir turizm potansiyelinin olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “5’e çıkan mavi bayraklı plajlar ve şehre gelecek yerli, yabancı turistlerle bu potansiyeli artırmak istiyoruz. Hedefimiz sahillerimizin başladığı Marmaraereğlisi’nden Şarköy'ün çıkışına kadar mavi bayrak almak. İlk geldiğimizde Şarköy'de iki plajımızda mavi bayrak vardı, bu plajlara Mürefte, Altınova ve Şarköy Sosyal Tesisler Önü Halk Plajını da ilave ettik Bütün kriterleri yerine getirdik. Buralarda özellikle deniz ve sahilin temizliği, yosunların temizliği ve denizlerde sürekli kirlilik kontrolü yapıldı. Geldiğimiz nokta oldukça iyi. Bütün hazırlıklarımızı yaptık” dedi. Albayrak, yerli ve yabancı turistlere ve Tekirdağlı vatandaşlara çok güzel bir yaz geçirtmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ