İl Başkanlığından istifa etti

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı görevini yürüten Mete Türkay, Ekim ayında yapılacak olan Edirne Barosu 47'nci Dönem Olağan Genel Kurulunda, Edirne Barosu Başkanlığına aday olacağı gerekçesi

GÜNDEM 2.08.2018 16:30:00 0
İl Başkanlığından istifa etti

İstifasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkay Ekim ayında Edirne Barosu 47'nci Dönem Olağan Genel Kurulu yapılacağını ve kendisinin Edirne Baro Başkanlığı'na aday olacağını belirtti. Edirne Barosu Başkanlığına aday olması sebebiyle, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını dile getiren Türkay “Aktif siyasete ilk defa, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı olarak girmiş bulunmakla birlikte üstlenmiş olduğum bu görevin asıl amacı ise evlatlarıma, 'gelecekleri ve daha İYİ bir Türkiye için ne yaptım?' sorusuna, cevap verebilmektir. Ben ve teşkilatım bu dönemde, daha önce farklı alanlarda hatırlattığım şekliyle Atamızın bize söylediği 'Her ne suretle olursa olsun hizmet edenler milletten büyük mükafatlar bekliyorlarsa kesinlikle doğru bir harekette bulunmuş olmazlar. Milletten çok şey istememeliyiz. Hizmet edenler, namus vazifelerini yerine getirmiş olmaktan başka bir şey yapmamışlardır' sözündeki gibi, hizmet ederken, namus vazifemizi yerine getirmekten başka bir şey yapmadık” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

Türkay “Genel Başkanımızdan parti üyesine kadar tüm İYİ partililere, bu namus vazifemi yerime getirmem için bana sundukları fırsat ile beni, ileride çocuklarıma, siyasal ve toplumsal anlamda hesap verebilir hale getirdikleri için yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ