Kaldırımlar yayalar içindir

Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri "Kaldırımlar Yayalar İçindir" sloganıyla ilçe genelinde çalışmalar başlattı. Kaldırım işgaline karşı esnafları ve vatandaşlar?

GÜNDEM 2.08.2018 16:11:00 0
Kaldırımlar yayalar içindir

Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından esnaf ve vatandaşlara, yayalar, yaşlılar ve engellilerin ulaşmak istedikleri herhangi bir yere yürüyerek ulaşabilmesi için kaldırımların kullandığı, kaldırımların yayalar için yapılmış yol olduğu, vatandaşların rahat bir ortamda cadde ve sokaklarda gezebilmeleri için kaldırımları işgal etmemeleri gerektiği anlatıldı. Yaya kaldırımının herhangi bir şekilde işgal edilmesi durumunda 5326 sayılı kabahatler kanununca cezai müeyyide gerektiren bir kabahat olduğu belirten ekipler aksi halde idari para cezası uygulanacağını, cadde ve sokaklarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

"ALO ZABITA 153"

 

Kaldırım işgali konusunda yoğun şikayetler aldıklarını belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Vatandaşlar kaldırımları kullanması gerekirken, kaldırım işgali yüzünden trafiğe açık alanda yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da hemşerilerimizin can güvenliği tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarılar Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Sürücülerin araçlarını kaldırımları işgal etmeyecek şekilde park ederek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız bu konu ile ilgili şikayetlerini her zaman ALO Zabıta 153 numaralı telefondan bize bildirebilirler” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ