Tekirdağ 6. sırada yer aldı

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)" araştırmasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri gös

GÜNDEM 2.08.2018 15:19:00 0
Tekirdağ 6. sırada yer aldı

 

İlki geçen yıl yapılan “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)” araştırmasının bu yıl ikincisi düzenlendi. 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciye sorulan sorulardan elde edilen verilere göre, 2017 yılında 10. sırada yer alan Tekirdağ bu yıl 4 basamak birden yükselip 6. sırada yer aldı.

 

10. SIRADAN 6. SIRAYA YÜKSELDİ

 

81 ilin çeşitli kriterlere göre değerlendirildiği 'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri' sıralamasında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri bu yıl da şehirlerinden memnuniyet seviyelerini belirledi. Öğrenciler geçen yıl 10. sırada yer alan Tekirdağ'ı bu yıl 6. sıraya taşıdı. Üniversitelerin politikalarının başarıya ulaşabilmesi için öncelikli şartlardan birinin öğrencilerin öğrenim gördükleri şehir ve halkından memnuniyetleri olduğu belirtildi. Temel amacı üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri şehirden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda şehirleri sıralamak olan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda üniversite öğrencilerin okudukları şehre ilişkin memnuniyetleri; ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi kriterlere göre ölçüldüğü açıklandı.

 

ÖĞRENCİ DOSTU ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ

 

'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri' kapsamında yapılan araştırmanın, şehrin yaşantısı ve kültürünün üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsur olduğundan, üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlamak, şehirlerin daha öğrenci merkezli olması açısından yol gösterici olması amacıyla yapıldığı belirtildi. Yapılan araştırmada Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin Tekirdağ’ı 6. Sıraya yükselttiği araştırma sonuçlarına göre Üniversite öğrencilerin en yüksek memnuniyet duyduğu şehirler sırasıyla Eskişehir, Antalya, Aydın, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Edirne, Isparta ve Bursa olarak belirlendi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ