'Atatürk heykelleri yapmaya devam edeceğiz'

Süleymanpaşa Belediyesi Kılavuzlu Mahallesi Meydan Düzenlemesi ve Atatürk Büstü Açılışı törenle yapıldı. Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bu heykelin,

GÜNDEM 1.08.2018 17:05:00 0

Törene CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Şeref Çetin, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Danışmanları, Kılavuzlu Mahalle Muhtarı İbrahim Uçan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

“ATATÜRK HEYKELLERİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

 

Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bu heykelin, Atatürk'ün çiftçiye, tarıma ve köye verdiği önemi simgelemek için yapıldığını belirtti. Atatürk'ün heykellerini yapmaya devam edeceklerini kaydeden Eşkinat, “Çünkü Atatürk'ün köyü 3 ayaklı bir köy; köyün imamı, köyün öğretmeni ve köyün ziraatçısı' Birçok köyümüzde okullar kapandı, taşımalı eğitime geçildi. Köylerimizde öğretmen kalmadı, bundan dolayı birçok aile çocukların eğitimi için başka yerlere göçmek zorunda kaldılar” dedi.

 

 

“KÖY NÜFUSLARI GİDEREK AZALIYOR”

 

 

Köy nüfuslarının giderek azaldığını kaydeden Eşkinat “Aslında kalkınmanın temel motoru olan çiftçi ve tarım sanki gözden çıkarılmış durumda. Köylerin, Büyükşehir Yasası'ndan sonra mahalle yapılması ile birlikte atadan, deden biriktirdikleri ortak malların tümü belediyelere geçti.  Biz başından itibaren söyledik; bu mallar köylerin mallarıdır ve köylere geri verilmelidir. Tüzel kişilikleri geri getirilmelidir. Köy diye bir birim vardır. Köyü mahalle yaptım diyerek mahalle yapamazsınız. O yüzden her ne kadar mahalle tanımını kullanılsa da biz köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimiz için hala köy demeye devam ediyoruz” dedi.

 

 

“ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI BİR MAHALLEDİR”

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu, Çerkezköy, Süleymanpaşa ve Kapaklı ilçelerimizde Atatürk Silueti yaptık. Kılavuzlu Mahallesi, Atatürk ilkelerine bağlılığını her dönemde göstermiş bir mahallemiz” dedi.

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da açılışta yaptığı konuşmada “Ben Tekirdağ'a ve Tekirdağlılara güveniyorum. Şehrimizi daha da ileri götürmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Kılavuzlu Mahallesi Meydan Düzenlemesi ve Atatürk Büstü Açılışı yapıldı.

 

 

Haber / Özge MERİÇ