Yüceer'den Şentop'un sözlerine sert tepki: Asıl istismar ihmallerin üzerini kapatmaktır

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop'un CHP ve İYİ Parti'nin, Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili araştırma önergesine ilişkin "Burada yapılmak isten

GÜNDEM 1.08.2018 17:03:00 0
Yüceer

Asıl istismarın ihmallerin üzerini kapatmak, sorumluları yargıdan kaçırmak olduğunu ifade eden Yüceer, asıl istismarı AKP’nin yaptığını öne sürerek, amacın tren kazasındaki ihmallerin üzerinin örtülmesi olduğunu ifade etti.

 

 

AMAÇ İHMALLERİN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİ

 

 

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop’un CHP ve İYİ Parti’nin, Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili araştırma önergesine ilişkin sözlerine sert cevap veren Yüceer “TBMM Başkanvekili Şentop’un açıklaması, AKP’nin siyaset yapma tarzının bir özeti niteliğinde.  Çorlu’da 25 yurttaşımızın hayatını kaybettiği kazanın üzerinden henüz 24 saat geçmeden Saray’da kutlama yapan anlayıştan başka bir açıklama beklemek elbette güç; ancak burada bir şeyleri açıkça çarpıtmaya yönelik bir çaba söz konusu ve bunu kamuoyunda ifşa etmek gerekiyor. Öncelikle en başta Çorlu’da gerçekleşen kaza, ‘aşırı yağıştan’, ‘fıtrattan’ dolayı değil; ihmaller, denetimsizlik ve sorumsuzluktan dolayı gerçekleşti; iktidara göre bunun nedeni aşırı yağış da olabilir. Böyle olsa bile bunun araştırılması, kazanın gerçek nedenlerinin açığa çıkarılması, en azından kazanın ve bu acıların bir kez daha yaşanmaması için büyük önem arz etmekteydi. Ancak her zaman yaptıkları gibi, yine önce faciayı kadere bağlayıp ardından muhalefeti suçlayarak sorumluluktan kurtulmaya çalışıyorlar.  Asıl toplumsal acımızı görmezden gelerek, olayların üzerini örterek iktidar zihniyeti istismar yapmaktadır” dedi.

 

 

İHMALLERİN VE SORUMLULARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

 

 

Yüceer “İktidarın işine gelmeyen, ihmallerinin olduğu, sorumluluktan kaçtığı konuları araştırınca “istismar oluyor” diyenler, istismarı Soma faciasında, Karaman maden kazasında, Ensar Vakfı’ndaki çocuk tecavüzlerinde, Aladağ yurt yangında, iktidarın teşvik ettiği bireysel silahlarla hayatını kaybeden kadınlarda, FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılmasın diyen siyasi akılda aramalıdır” dedi. Çorlu tren faciasının işte tam da bu istismarların sonucunda yaşanmış bir kaza değil, katliam olduğunu ifade eden Yüceer “Biz CHP olarak, Meclis’te engelleseler yargıda; yargıda engelleseler sokakta bu acıların, ihmallerin ve sorumluların peşini bırakmayacağız. Sayın Şentop’a da istismarı dışarıda değil; partisinin içinde aramasını öneriyorum. Zira tüm istismaların kaynağı bir şekilde dönüp dolaşıp ‘insanı değil, koltuğu ve rantı esas’ alan iktidar anlayışına dayanıyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ