Kurban satışı 6 Ağustos'ta başlayacak

Yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurban satış yerinde hazırlıklar devam ediyor. Kurban pazarı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Pınarça yolu üzeri Cezaevi karşısındaki alanda kurulacak. Kurban paz

GÜNDEM 1.08.2018 17:00:00 0
Kurban satışı 6 Ağustos

Kurban bayramına kısa bir süre kala Çerkezköy’de kurban pazarı ile ilgili hazırlıklar da devam ediyor. Kurban Pazarı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Pınarça yolu üzeri Cezaevi karşısındaki alanda kurulacak.

 

 

SEVKLER 6 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

 

 

Yetkililer, Anadolu’dan Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa yakasına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Trakya’ya yapılacak canlı kurbanlık hayvan sevkleri genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların sevklerine 6 Ağustos Pazartesi günü itibariyle başlanacağını belirtti. Kurban satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların il içi hareketlerinde sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; iller arası hareketlerinde ise veteriner sağlık raporları, pasaport/nakil belgeleri kontrol edilerek belgeleri tam olan kurbanlık hayvanlar 6 Ağustos’tan itibaren hayvan pazarına getirilebilecek.

 

 

PAZARTESİNDEN İTİBAREN KURULMAYA BAŞLANACAK

 

 

Çerkezköy Belediyesi yetkilileri de kurban satış yerinde çadırların Pazartesi gününden itibaren kurulmaya başlanacağını belirtti. Hem vatandaşların hem de kurban satıcılarının sorunsuz bir bayram geçirmesi için kurban satış ve kesim yerinde hazırlıkların devam ettiğini ifade eden belediye yetkilileri “Hijyen kurallarına uygun olan kesim yerimizde bayram boyunca vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. 6 Ağustos itibariyle küçük ve büyükbaş kurban satıcıları çadırlarını kurmaya başlayacak” dedi.

 

 

120’YE YAKIN ESNAF SATIŞ YAPACAK

 

 

Bu yıl 120’ye yakın esnafın satış yapacağını söyleyen yetkililer “Alanda düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Alanda bay ve bayan tuvaletlerimiz yapılacak. Ayrıca olası su kesintisine karşı da alana su deposu konulacak” dedi. Yetkililer, küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kurban satış yerine girişlerine izin verilmeyeceğini dile getirdi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU