'Bu mağduriyet giderilmeye çalışılacak'

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy'de yeni açılan Metin Seçkin Ortaokulu ve Kızılpınar'daki Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortao

GÜNDEM 1.08.2018 16:58:00 0

Sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle çocukları liseye yerleşemeyen öğrenci velileri dün saat 09:00’da Hükümet Konağı önünde bir araya geldi.

 

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNİ İSTEDİLER

 

Veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'ten konu ile ilgili bir açıklama yapmasını istedi. 75. Yıl Ortaokulu’nda eğitim gören çocukların son dönemlerinde yeni yapılan Metin Seçkin Ortaokuluna geçirilerek okulda bulunuşluk maddesi kapsamında 2 dönem olarak belirlenen süreyi aynı okulda dolduramadıkları için sitemde kayıtlı olarak gözükmediklerini ve bundan dolayı açıkta kaldıklarını belirten veliler, bu mağduriyetin giderilmesini istedi. Veliler, eğer bu bulunuşluk maddesi ile ilgili düzenleme yapılıp çözüm bulunmazsa 6 Ağustos’ta yapılacak olan 2. yerleştirmelerde de aynı sorunun yaşanacağını ve öğrencilerin yine açıkta kalacağını söyledi.

 

“6 AĞUSTOS’A KADAR SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ”

 

Mağdur olan öğrenci sayısını belirlediklerini, Anadolu lisesine yerleşemeyen, meslek lisesine yerleşen, boşta kalan, öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Bakanlığa bildirdiklerini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “Bakanlıkta Daire Başkanlığı'na da başvurduk. Bu durumun çözülmesi için çalışıyoruz. Şu an onlardan cevap bekliyoruz. 6 Ağustos’a kadar mutlaka sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi. Çerkezköy’e nakil olan tüm çocuklarla ilgili de sıkıntıların olduğunu kaydeden Gümüş, bu sıkıntının sadece Çerkezköy’de değil, Türkiye genelinde de olan bir sıkıntı olduğunu söyledi.

 

“PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile görüşen veliler, çocuklarının mağduriyetini anlatarak çözüm yolu bulunmasını istedi. Meydana gelen mağduriyetle ilgili dünden beri görüşmeler yaptığını dile getiren Abdullah Öğe “Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ Millet Vekillerimizle görüşüyoruz. Dün il başkanımız buradaydı bu mevzuyu konuştuk. Bakanlıkla da irtibat içerisindeyiz” dedi.

 

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI 375

 

Çerkezköy’de 375 öğrencinin açıkta kaldığını dile getiren Öğe “Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ve Metin Seçkin Ortaokulu yeni açıldığı için  o okullarda daha iki dönem eğitim görüldü. Ondan dolayı da şuanda öğrenciler tercihte 2. kriterde son sırada kalıyor. Bu bir mağduriyettir, yeni açılan okullarla alakalı olarak. Diğer okullarda ilave kontenjanlar açılmaya çalışılıyor. Bazı okulların fiziki imkanlarına göre kontenjanlar açılıyor. Sınıf sayıları öğrenci sayıları gibi. Şu da var sadece Okulda Bulunuşluk Süresi kriterini geçtiği zaman diğer kriterlerde bir sıkıntı çıkarsa burada yapılacak bir şey yok. 2 dönemle alakalı mağduriyetiniz giderilir diğer okullarda kontenjanlar açılırsa diğer kriterlere yine bakılır. Eğer bir mağduriyet söz konusu ise bu konu hallolacaktır. Bununla alakalı Bakanlık Milli Eğitim Müdürlüğünü arayarak bir açıklama yapıp bilgi verecek. Tekirdağ'da Mustafa Şentop da Tekirdağ bakanlıkla görüşmüş. Bilgi verilecek ve bu mağduriyet giderilmeye çalışılacak” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ