Çerkezköy'de sokak basketbolu heyecanı

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan  Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Sokak Basketbolu Turnuvası da  düzenlenecek. Turnuva için 1 Ağustos'ta başlayacak olan başvurular 1

GÜNDEM 31.07.2018 17:14:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi tarafından Sokak Basketbolu (Streetball) Turnuvası düzenlenecek.

 

 

4 KATEGORİDE MÜCADELE EDECEKLER

 

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl Kültür ve Sanat Festivali’nin ilkini düzenleyeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay 30 Ağustos Perşembe günü başlayacak olan festivalin 4 gün süreceğini ifade etti. Festival kapsamında gençler için Sokak Basketbolu Turnuvası düzenleyeceklerini dile getiren Akay, “Toplam 4 kategoride gerçekleşecek olan turnuvada gençlerimiz Büyük Erkekler (1999 Altı Doğumlular), Genç Erkekler (2000-2001 Doğumlular), Yıldız Erkekler (2002-2003 Doğumlular) ve Küçükler (2004- 2005 Doğumlular) kategorilerinde mücadele edecekler” bilgisini verdi.

 

 

BAŞVURULAR 1 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

 

 

1 Ağustos’ta başlayan başvuruların 17 Ağustos Cuma günü sona ereceğini söyleyen Akay “Turnuvaya katılmak isteyenler gençlerimiz 4’er kişilik takımlar kurarak kimlik fotokopileri ile Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’ne kayıt yaptırabilir” dedi.

 

 

Turnuvada takımlardan 3’er kişinin sahada olacağını söyleyen Akay 1 kişinin ise yedek olarak kenarda bekleyeceğini ifade etti.

 

 

ÖDÜL VERİLECEK

 

 

Akay, turnuvada dereceye giren sporcuların ödüllendirileceğini ifade ederek “Büyük Erkekler kategorisinde 1.’ye 2 bin TL, 2.’ye ise  bin TL; Genç Erkekler kategorisinde 1.’ye 750 TL, 2.’ye ise 500 TL; Yıldız Erkekler kategorisinde ise 1.’ye 500 TL, 2.’ye de 250 TL verilecek” dedi.

 

 

SPOR VE SANATLA ANILAN BİR KENT HALİNE GELDİ

 

 

Son yıllarda Çerkezköy’ün spor ve sanat ile anılan bir kent haline geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay “Gençlerimizi böyle etkinliklerde bir araya getirmek ve geleceğin yıldızlarının kentimizden çıkması için her türlü ortamı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Akay, Çerkezköy’ü her alanda bir marka haline getirme hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU