Aygun: Tekirdağlılara özür borçlular

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin "TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Tekirdağlılara yönelik m

GÜNDEM 31.07.2018 17:04:00 0
Aygun: Tekirdağlılara özür borçlular

AK Parti Tekirdağ Milletvekili olan TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop’un hem İYİ Parti, hem de CHP’nin Araştırma Önergesi’nin reddedilmesi nedeniyle Tekirdağ’da aldığı eleştirileri bertaraf etmek için kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verdiğini öne süren İlhami Özcan Aygun “Tren kazasına dönük 6 savcının görevlendirilerek soruşturma başlatıldığını, bu yüzden TBMM’de görüşme yapılamayacağını savunmuştur. Oysa TBMM’nin her konuda inceleme yapma yetkisi mevcuttur. Eğer Sayın Şentop’un sözleri doğru olsaydı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından mahkemelerde onlarca dava açılmasına karşın TBMM’de fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun da kurulmaması gerekirdi” dedi.

 

 

ŞENTOP’A SORDU

 

 

CHP’li Aygun, Mustafa Şentop’a şu soruları yöneltti: Meclis’in tatile girmesini geciktirmemek için mi 25 vatandaşımızın canını yitirdiği kazaya ilişkin konunun araştırılmasını engellediniz? Meclis tatile girmeden tren kazasının araştırılmasına ilişkin Önergemizin öne alınmasını, Meclis tatile giriyor diye AK Partili vekillerin oyları ile reddedilmesi vicdanlara sığıyor mu? Yürütülen soruşturma hakkında görüşme yapılamıyorsa, 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu’nun nasıl kurdunuz? Sizin yönettiğiniz Genel Kurul oturumunda AK Partili vekiller çok garip açıklamalar yaparak, kazada hiçbir ihmal olmadığını savunarak, mezar örnekleri vermiş, insan aklıyla dalga geçen açıklamalar yapmıştır. Tüm AK Partililer hiçbir ihmal olmadığını savunurken, soruşturmadan ayrı olarak TBMM’nin konuyu incelemesini engellemeniz Parti politikanız ile uyumlu değil mi?

 

 

SORUMLULUĞU DOĞAL AFETE YIKIYOR

 

 

AK Parti’nin, ihmal ve suiistimallere dayanan bu kazanın üstünü örttüğünü, sorumluluğu doğal afete yıktığını öne süren Aygun “Hali hazırda soruşturma yürütüldüğü iddiasıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurmak istememektedir.  Çünkü kazanın siyasi sorumluluğunu üstlenmek istemiyorlar! Gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek için TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasına yanaşmıyorlar. TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulması, yürütülen adli ve idari soruşturmaya mani değildir. Komisyon, olayı inceleyecektir. Suçlu varsa cezaya hükmedecek yer ise tabii ki Mahkemelerdir. Ama AK Parti, zaten bu kazada ihmal olmadığını savunmaktadır. Zira AK Parti’ye göre kaza olmayacak tek yer Karacahmet Mezarlığı’dır. Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü Demiryolu Bakım Servis Müdürlüğü, 30 Mayıs 2018 tarihli yazısında, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler ışığında aşırı yağış olabileceği, bunun demiryollarında sıkıntı yaratabileceği uyarısında bulunarak nöbetçi bırakılmasını” istemiştir. Doğal afet olursa kaza olmadan önlenmesi uyarısını yaparak, kontrollerin arttırılmasını istemiştir. Ancak kaza olan mıntıkada sadece 1 yol bekçisinin bulunması, bu konudaki yetersizlik, gerekli denetim ve bakımın yapılmaması, kazanın ardındaki ihmalleri tüm çıplaklığı ile ortaya koymaktadır.

 

 

TEKİRDAĞLILARA ÖZÜR BOÇLUDUR

 

 

Kazanın olduğu menfezde hiçbir denetim ve bakımın yapılmamasının, büyük sorumsuzluk olduğunu dile getiren Aygun “Bu, kaza kader değil, ihmaldir, ciddiyetsizliktir, bilimsellikten uzak anlayıştır! Kazanın ardındaki gerçeklerin araştırılmasını engelleyen AK Partili vekiller ve Önergemizin reddedildiği gün TBMM’yi yöneten Başkanvekili Mustafa Şentop, Tekirdağlılara özür borçludur” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU