Öğrenciler sistem mağduru

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy'de yeni açılan Metin Seçkin Ortaokulu ve Kızılpınar'daki Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Or

GÜNDEM 31.07.2018 15:38:00 0
Öğrenciler sistem mağduru

Metin Seçkin Ortaokulu’ndan mezun olan öğrencilerin velileri, çocukların mağdur edilmesine tepki gösterdi.

 

 

İSTEDİKLERİ OKULLARA YERLEŞEMEDİLER

 

 

Metin Seçkin Ortaokulu’nda 194 öğrencinin mağdur olduğunu belirterek okul idarecilerinden bu konuda bilgi almak üzere okula giden veliler “Okul yeni açıldığı için sistemde çocuklarımızın bu okulda okuduğu gözükmüyor ve çocuklarımız liseye yerleşemedi” diyerek sitem etti. Bu okulda 90 ve üzeri ortalaması olan öğrencilerin bile istedikleri liseye yerleşemediğini dile getiren veliler “Çerkezköy’de 50 ortalamayla liseye yerleşen öğrenci varken bizim çocuklarımız 90 ortalamayla açıkta kaldı. Çocuklarımız 75. Yıl Ortaokulu’nda eğitim görürken son sene Metin Seçkin Ortaokulu’na nakilleri yapıldı. Çocuklarımızın son senesi olmasına rağmen nakil yaparak buraya getirdiler. Eğitim öğretim yılının yarısı zaten boş geçti. Diğer yarısında da ayda bir öğretmen değişti. Sınav yılında yaşatılan bu sıkıntı yetmiyormuş gibi şimdi de sistemden kaynaklandığı söylenen sorunlar nedeniyle istedikleri okullara yerleşemediler” dedi.

 

 

2 YENİ OKULDA SİSTEMSEL SORUN

 

 

Yerleştirme ile ilgili Türkiye genelinde ne kadar sıkıntı varsa Çerkezköy’de de aynı sıkıntıların olduğu öğrenilirken, Çerkezköy’de Metin Seçkin Ortaokulu gibi yeni açılan Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda da sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle mağduriyetlerin olduğu öğrenildi.

 

 

NAKİL GELENLER DE BOŞTA KALDI

 


Sorunun, sistemin okulda bulunuşluktan kaynaklanan maddesi nedeniyle meydana geldiği, il dışından tayin gelen öğrencilerin birçoğunun da boşta kaldığı öğrenildi. Boşta kalan ve liseye yerleşemeyen öğrencilerin velileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile de görüşerek  çocuklarının mağduriyetinin giderilmesini istedi.

 

 

EK YERLEŞTİRME

 

 

Okula yerleşemeyen öğrenciler ek yerleştirme başvurusunda bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU