Paylaşmaya engel yok

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 'Paylaşmaya Engel Yok' sloganıyla başlattığı proje kapsamında down sendromlu ve zihinsel engelli gençler belediyeye ait çay bahçelerinde kendilerine verilen işlerde çalışıyor.

GÜNDEM 31.07.2018 15:13:00 0
Paylaşmaya engel yok

Proje kapsamında 5 engelli çocuğun, belediyeye ait Mutlukent Çay Bahçesi'nde istihdam edildiğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “BU proje çok önemli. Bizim 5 kardeşimiz bizimle beraber, Süleymanpaşa Belediyesinin Mutlukent Çay Bahçelerinde çalışıyorlar. Onlar buranın temizliğinden, çay ikramından sorumlu ve vatandaşlarımız onlardan çok mutlu” dedi.

 

 

“SAYIYI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

 

Bu projenin örnek olmasını temenni eden Eşkinat “Her vatandaşımızın bu topluma ait her bir bireyin iş yapabilir olduğunu gösteriyoruz. Onlar sosyalleşiyor, bir taraftan da  iş sahibi oluyorlar. Burada tam zamanlı sigortalı olarak çalışıyor kardeşlerimiz. Bir süre sonra topluma daha çok alışmış bireyler haline geliyorlar. Bu onların özgüvenlerini de arttırıyor. Önümüzde ki süreçte bu kardeşlerimizin sayısını daha da fazla arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

 

Eşkinat, Tekirdağ'da çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek “Bu proje aslında bir şeyin göstergesi. Bugüne kadar, öncelikle ailelerin sakladıkları çocukların aslında bir birey oldukları, bu toplumun çocukları olduğunu ve iş yapabilir olduklarını hem ailelerine hem de kamuoyuna göstermeye yönelik bir proje. Sadece bu Tekirdağ ile sınırlı değil, bütün Türkiye'ye de bu kardeşlerimizin konumundaki vatandaşlarımızı pekala iş yapabilir, iş üretebilir olduğunu göstermeyi amaçlayan örnek bir projedir. Bunun yaygınlaşmasını diliyoruz. Bunu herhangi bir reklam amaçlı, yahut popülist bir yaklaşımla değil tamamıyla engelli dediğimiz bireylerinde, engellerin kaldırılabileceğini göstermeye yönelik bir duruş olarak kabul ediyoruz” dedi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN