İhtiyaç sahiplerine Kızılay ulaştıracak

Türk Kızılayı Lüleburgaz Şube Başkanı İsmail Arkın, Kızılay'ın vekalet ile kurban keseceğini, kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağ?

GÜNDEM 31.07.2018 13:12:00 0
İhtiyaç sahiplerine Kızılay ulaştıracak

Kurban vekalet bedelinin bu yıl yurt içi için 750 TL, yurt dışı için ise 590 TL olarak belirlendiğini kaydeden Arkın, “Kızılay'ın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyası bu yıl da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak” dedi.

 

İLK 3 GÜN KESİLECEK

 

Arkın, “Çağdaş model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, modern kombinalarda, vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek” dedi. Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını söyleyen Arkın,

 

bu kavurma konservelerin Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ve kurban döneminin ardından da Kızılay'ın her vekalet sahibine teşekkür belgesi göndereceğini belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ