İkizgöller'de 12 milyonluk yatırım

Kapaklı Belediyesi, Pınarça İkizgöller'de 12 milyonluk bir yatırımla 10,57 hektarlık alana futbol, voleybol, basketbol sahaları , tenis kortları ile piknik üniteleri, pergolalar, kameriyeler, çocuk oyun alanlarÄ

GÜNDEM 30.07.2018 18:30:00 0
İkizgöller

Kapaklı Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan İkizgöller Mesire Alanı  Projesi’nin ihalesi 16 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’da yapılacak.

 

 

“MODERN BİR ALANA KAVUŞTURUYORUZ”

 

 

Proje ile ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı'nın her geçen gün görselliğiyle daha da modern bir görünüme kavuştuğunu ifade etti. Bu projenin, ilçenin değerine değer katacağını dile getiren Mandalı “Belediye olarak Kazak Gölü Mesire alanımızı nasıl sosyal bir alana dönüştürdüysek, İkizgöller Mesire alanımızı da aynı şekilde kent yaşamına uygun içerisinde bir çok sosyal donatıların buluğunda modern bir alana kavuşturuyoruz” dedi.

 

 

“TURİSTLİK HAREKETLERE İMKAN TANIYACAĞIZ”

 

 

Yapılacak çalışmalarla birlikte Pınarça Mahallesi’ndeki İkizgöller Mesire Alanı’nın ilçenin sosyal hayatına renk katacağını belirten Başkan Mandalı “İlçemizin sanayi bölgesi olmasından dolayı nüfusumuz her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak Kapaklı’nın, sosyal ve yeşil alanlara ihtiyacı doğuyor. Biz de çalışmalarımıza bu yönde daha fazla ağırlık veriyoruz. Bu doğrultuda projemizde Kapaklı Kazak Gölü’nden farklı olarak, ‘A tipi mesire yeri özelliği’ olduğundan; çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, oturma grupları, kamelyalar ve kafeteryalara ek olarak; restaurant, halı saha, tenis kortu, basketbol sahası, otel konseptinde bungalov evler yer alacak. Projemiz günübirlik kullanıma ve gece konaklamaya uygun olacak. Turistik hareketlere imkân tanıyacağız” dedi.

 

 

“TRAKYA’NIN GÖZ BEBEĞİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

 

Kapaklı’nın bu proje ile daha da gelişeceğini ifade eden Mandalı “Hizmetlerimiz ile Trakya’nın göz bebeği olmaya devam edeceğiz. Söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Halkımızın mutluluğu ve refahı için hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

 

YAP- İŞLET- DEVRET MODELİ İLE YAPILACAK

 

 

Proje Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek. İkizgöller Mesire Alanı Yapımı ve İşletilmesi İşi; yap- işlet- devret modeli ile yapılacak. Teklifler 16 Ağustos Perşembe günü saat 14:00 'a kadar Encümen Başkanlığı'na verilecek. İkizgöller Mesire alanı ihalesine katılacak olan istekliler tekliflerini iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilecek. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki vaki gecikmeler kabul edilemeyecek.

 

 

25 YIL SÜREYLE İŞLETECEK

 

 

İhaleyi kazanan yüklenici firma onaylı projesinde öngörülen yapı ve tesislerin inşaatı ile alan düzenlemelerini yaparak yapım-inşaat süresi de dahil olmak üzere 25 yıl süreyle işletecek. Proje içerisinde piknik üniteleri, pergolalar, kameriyeler, çocuk oyun alanları, doğal gezinti köprüsü ve süs havuzları gibi sosyal alanlar yer alacak. Vatandaşların spor yapabileceği  futbol, voleybol, basketbol sahaları ve tenis kortu da ayrıca bulunacak. Göl kenarında kır lokantaları ve kır kahvelerinin yanı sıra vatandaşların yaz kış konaklayabileceği bungalov evleri de tesiste yer alacak.  Proje  kapsamında giriş kontrol üniteleri, 195 araçlık otopark alanı, idare ve personel binaları, büfe, yöresel satış ürünlerinin bulunduğu alanlar gibi sosyal donatılar da yer alacak.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU