Sahte çekle dolandıran dolandırana

Dolandırıcılıkta sınır tanımayan kurnazlar her geçen gün yeni bir yöntemle yeni bir esnafı ağına düşürüyor. Mobilya mağazasına gelen kişiye sattığı 15 bin liralık mobilyaya karşÄ?

GÜNDEM 29.07.2018 18:42:00 0
Sahte çekle dolandıran dolandırana

Geçtiğimiz gün Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir mobilya mağazasına gelen ve Saray’a bağlı Yeniköy’de ikamet ettiğini söyleyen Mustafa B. adlı vatandaş iddiaya göre evinin mobilyalarını değiştireceğini belirterek mağazadan 15 bin lira tutarında mobilya beğendi. Alışveriş karşılığında mağazaya 30 günlük 38 bin TL’lik bir çek veren Mustafa B., çekin günü geldiğinde paranın geri kalanını alacağını söyledi.

 

SAHTE ÇEKE, BANKA 22 GÜN SONRA UYANDI

 

Müşterisinden aldığı çeki çalıştığı bankaya sorgulatan mağaza yetkilisi, firmanın sağlam bir firma olduğu cevabını aldı. Bankanın ‘dilerseniz çeki BCH’a koyalım’ teklifini kabul eden ve  Kapaklı’daki Akbank Şubesi’nde bunu karşılığı olarak komisyon hariç 35 bin tutarındaki parayı alarak işlerine devam eden firma yetkilisi banka yetkililerinin 22 gün sonra kendilerini aramasıyla şok oldu.

 

“BANKANIN SORUMLULUĞUNUN OLMAMASINA ANLAM VEREMİYORUZ”

 

Banka yetkilileri şubelerinde BCH’a konulan çekin sahte olduğunu söyleyerek mağaza yetkilisinin aldığı parayı geri getirmesini istedi. Bankadan gelen telefonla büyük bir şok yaşayan mağaza yetkilisi, “Mustafa B. tarafından dolandırıldığıma mı yanayım, bankanın dolandırıcılığa göz yumduğuna mı yanayım? Çekin arkasında bir başka cirosu olan Selahattin K.’nin de bizim gibi bir mağdur mu yoksa şebekenin bir üyesi mi olduğunu bilmiyorum. Başımıza gelen olay sonrası yasal hakkımızı arayacağız.  Çeki bankaya teslim ettiğim 22 Haziran 2018 tarihinden bu yana geçen 22 günlük süre zarfında bankanın sorumluluğunun olmamasına anlam veremiyoruz” dedi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

 

Mağaza sahipleri Cuma günü savcılığa giderek dolandırıcılar ve mağduriyetlerine yol açan Akbank Kapaklı Şubesi hakkında suç duyurusunda bulundular.

 

Haber / Şaban KARDEŞ