Izgar Mahallesi Cami törenle açıldı

Malkara'da inşaatı tamamlanmış olan Izgar Mahallesi Camii'nin açılış töreni yapıldı. Düzenlenen açılış töreninde konuşan ve Izgar Mahallesi Cami'nin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Malka

GÜNDEM 29.07.2018 17:20:00 0
Izgar Mahallesi Cami törenle açıldı

Izgar Mahallesi Camii'nin açılış törenine; Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Ak Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Malkara İlçe Müftüsü Safi Çınar, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geçmiş dönem Belediye Başkanı Birol Kaya, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

"CAMİLER BİZİM İÇİN EN KUTSAL MEKANLAR"

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “ Göreve gelmeden önce temel atma töreninde Birol başkanımla beraberdik. Bizden öncede Malkara Belediyesine Birol başkanımın ciddi emekleri oldu. Ben ona da sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Görev süremizde Karaiğdemir Camiimize ciddi yatırımlar yaparak, Büyükşehir Belediyemizle beraber bu camii içinde kurumumuz adına elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştık. Yine Malkara'da Gazibey Mahallemizde de bir mescit açılışı olacak.  Açılışa hazırlanıyor. İnşaatının bitmesine az kaldı. Camiatik Mahallemizde bir cami ihtiyacı vardı. Hayırsever bir iş adamı sayesinde onunda inşaatına başladık. Arsasını belediye verdi yine çevre düzenlemesinde de belediyemizin ciddi katkıları oluyor. Hayırsever iş adamlarımız ve hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Camiler bizim için en kutsal mekânlar. Yüce Allah'ın huzurunda birbirimizle eşit olduğumuz fakirin zenginin, işverenin işçinin, amirin memurun herkesin buluştuğu ve eşit olduğu dünya işlerini aklından çıkarıp tamamen manevi duygularla doldurduğu mekânlar. Ben bu caminin yapımında emeği geçen ve hayırda bulunan herkese hemşerilerim adına, Izgar Mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki Allah katında hayırları da kabul olmuştur. Bu camiinin Izgar Mahallesine yakışan şekilde hizmet vermesini diliyorum. Umuyorum ki hayırlı ibadetler, hayırlı dualar edilir. Izgar Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek'in, yaptığı duanın ardından Izgar Mahallesi Camii'nin açılışı yapıldı.

 

Haber / Ruşa ELMA