Martılar Çerkezköy'ün korkulu rüyası oldu

Denizi olmayan Çerkezköy'de hemen her gün görmeye alıştığımız yüzlerce martı, çatılardaki çanak antenler ve izolasyon malzemeleri başta olmak üzere birçok maddeye zarar verirken, geçtiğim

GÜNDEM 27.07.2018 17:56:00 0
Martılar Çerkezköy

Geçtiğimiz Perşembe günü yoğun yağış nedeni ile çatısının çeşitli yerlerinde sızdırmalar meydana gelen Çerkezköy Kapalı Pazaryeri’nde yetkililer tarafından gerekli incelemeler yapıldı. İncelemelerde, ana nedenin martılar olduğu anlaşıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yağmurda sızıntılar ile pazarcı esnafına zor anlar yaşatan kapalı pazaryerinde incelemelerde bulundu.

 

 

İNCELEME YAPTILAR

 

 

Çatıda inceleme yapan ekipler, çatıdaki su tahliye borusuna 3 adet martının sıkıştığını ve martıların çatı izolasyonunda kullanılan silikon malzemeleri kopardıklarını belirledi. Martıların, henüz 2 haftadır hizmet veren pazaryerinin çatısına çöp taşıyarak kirlettiği bilgisine de ulaşıldı.

 

 

“GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ”

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de, yaşanan sorunların temelinde bölgeye yığılan martı sürüsünün olduğunu belirterek, “Kapalı pazaryerinde olayla ilgili gerekli tetkik çalışmalarını yaptık. Yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için gereken önlemleri alıyoruz. Martıları bölgeden uzaklaştırabilmek için martı kovucu sistem yerleştirmeyi, su tahliye borularının tekrar tıkanmaması içinse emniyet mekanizması kurarak menfezleri değiştirmeyi kararlaştırdık” dedi.

 

 

Haber / Murat ŞAHİN