İstasyon'da şebeke sorunu

Teknolojinin dünya genelinde hızla ilerlediği günümüzde Çerkezköy İstasyon Mahallesi'nde şebeke kopukluğu yaşanıyor. İstasyon Mahallesi'nde oturan vatandaşlar telefon görüşmesi yapmak i?

GÜNDEM 27.07.2018 17:44:00 0
İstasyon

İstasyon Mahallesi Ortanca Sokak, Çaylak Sokak ve çevre sokaklarda şebeke sorunu yaşayan çok sayıda vatandaş, ilçe merkezine sadece 2,5 kilometre uzaklıkta olduklarını dile getirerek yaşanan mağduriyetlerinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Bölgede özellikle Vodafone hattı kullanan mahalle sakinleri telefonla görüşmek için büyük çaba harcadıklarını belirterek durumu birçok yere bildirdiklerini fakat konu hakkında somut hiçbir şey yapılamadığını söyledi.

 

 

“YENİ YAPILAN BİNALAR ŞEBEKE SORUNUNU ARTIRDI”

 

 

Uzun bir süredir İstasyon Mahallesi Ortanca Sokak’ta ikamet eden mahalle sakini Ümit Ulay, bölgede yıllardır şebeke sorunu yaşadıklarını belirterek "Son dönemlerde civar sokaklara yeni binaların ve sitelerin yapılması ile bölgede şebeke sorunu arttı. GSM operatörüne defalarca şikâyette bulunduk. Yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyoruz. Pek çok kez firmaya mail göndermemize rağmen sorunu çözmediler” dedi.

 

 

“TELEFONLA KONUŞABİLMEK İÇİN 10-15 DAKİKA HARCIYORUZ”

 

 

Mahalleli Yasin Yücel ise “Mahallemizde çok büyük şebeke sıkıntısı var. Biriyle konuşmak istediğimizde telefon sürekli kesiliyor. En az 10-15 dakikamızı sorunu giderip telefon konuşmasını gerçekleştirebilmek için harcıyoruz. Bir türlü bağlantı kurulamıyor. GSM şirketinin özellikle Ortanca Sokak ve Çaylak Sokak bölgesinde bir çalışma yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Yücel bölgede çok fazla insanın durumdan muzdarip olduğunu söyleyerek, “Evin içinde bağlantı kuramıyoruz. Biz telefonla konuşmak için çok uğraşıyoruz. Evde telefon çekmeyince ya dışarı çıkıp uzak noktalara gidiyoruz ya da balkona çıkıyoruz. Telefonun şebekesine bakarak hareket ediyoruz. Her ay GSM şirketine büyük paralar ödüyoruz fakat karşılığını göremiyoruz” diye yakındı.

 

 

Haber/Murat ŞAHİN