Tarla Günü Etkinliği'nde nohut ve ekinezya demonstrasyonu

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Tarla Günü Etkinliği düzenlendi. Düzenlenen Tarla Günü Etkinliği'nde Ziraat Mühendisi Önder Ayyıldız ve Çiftçi Serap Ayyıldız nohut ve ekinezya denemeler

GÜNDEM 26.07.2018 15:15:00 0
Tarla Günü Etkinliği

Emirali Köyü'nde düzenlenen Tarla Günü Etkinliği'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Lüleburgaz İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, Şube Müdürleri, ilaç bayileri, köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

 

"BİN 200 METREKARE ALANDA LAVANTA PARSELİ OLUŞTURDUK"

 


Emirali köyünde ekinezya ve nohut ekimi yapan çiftçi Serap Ayyıldız yaptığı konuşmada, "Eşimin desteğiyle arıcılık ve çiftçilik yapıyorum. Arıcılık ile ilgilenirken, öncelikle  lavanta, sonrasında  da diğer tıbbi ve aromatik bitkiler dikkatimizi çekti ve bununla ilgili denemelere başladık. İlk önce bin 200 metrekare alanda lavanta, ardında da Valiliğimiz, İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüklerimizin katkı ve teknik  destekleri ile ekinezya parselimizi oluşturduk. Bunların yanında az miktarda adaçayı, kekik ve salep gibi bitkileri deneyip gözlemledik. Sonuçlar bize umut verdiği için ekiliş alanlarımızı arttırmayı planlıyoruz. Yine İl ve İlçe Müdürlüklerimizin teşvik ve katkılarıyla nohut ekimi yaptık. Ayrıca nohutun Bakanlığımızca ilimizde destekleme kapsamına alınması da bizleri memnun etti. İlçe Müdürlüğümüzün teşvik ve katkılarıyla yerel çeşit Akça, Azkan, Çağatay, Çakır, Gökçe, Sarı 58 ve Uşak kırmızısı çeşitlerinden oluşan denememizi kurarak bu çeşitleri  yan yana görüp kıyaslamak istedik. Faydalı bilgiler ve tecrübe elde edeceğimizi umuyor,  tüm çalışmalarımızda bizden katkı ve teknik desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Ümit Ortan ve İlçe Müdürümüz Abuzer Sağdıç ve teknik personele teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara ekimi gerçekleştirilen ekinezya ve nohut gösterildi.

 

Haber/Özge MERİÇ