SGK'da 'yapılandırma' mesaisi

7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırma başvuruları 31 Temmuz Salı günü sona erecek. Torba Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'na idari para cezası ve prim borçlarını yapılandıracak olanla

GÜNDEM 26.07.2018 12:50:00 0
SGK

SGK borcu yapılandırmasında son müracaat tarihinin 31 Temmuz olduğunu ifade eden yetkililer, yapılandırmanın 2018 Mart ayı ve öncesi dönemlere ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BağKur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak prim borçlarını kapsadığını ifade etti.

 

 

İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANABİLECEK

 

 

2 Haziran itibarıyla hem elektronik ortamda hem Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinde, hem de posta yoluyla yapılandırma başvurularının alındığını ifade eden yetkililer “Borcunu yapılandıran istihdam teşviklerinden yararlanabilecek. Yapılandırmadan yararlananların borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz 'borcu yoktur' yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak” dedi.

 

 

HAFTA SONU DA HİZMET VERECEK

 

 

Prim borcu bulunan, işveren, esnaf, çiftçi, primini kendi ödeyen sigortalılar ve genel sağlık sigortalıları için de büyük bir ödeme kolaylığı getirildiğini kaydeden yetkililer,  özellikle peşin ödemelerde çok büyük bir avantaj sağladıklarını belirtti. Başvurularda yoğunluk nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi ve il genelindeki tüm SGK Merkezleri 28 Temmuz Cumartesi ve 29 Temmuz Pazar günü de hizmet verecek.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU