Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Çerkezköy'deki hacı adayları önceki akşam dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Merkez Osmanlı Cami önünden uğurlanan 58 hacı adayı 1 Eylül'de Çerkezköy'e dönecek.

GÜNDEM 26.07.2018 12:26:00 0
Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kura sonrasında Çerkezköy’den kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 58 hacı adayı önceki akşam saat 19:00’da Merkez Osmanlı Camii önünde düzenlenen uğurlama programının ardından yola çıktı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DEN YOLA ÇIKTILAR

 

 

Bu yılın ilk kafilesi için düzenlenen uğurlama programında duygulu anlar yaşandı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı tarafından okunan duanın ardından kafile yola çıktı.

 

 

“BOL BOL DUA EDİN”

 

 

Hacca gidecek olan vatandaşları tebrik eden Müftü Veli Vehbi Bardakçı “Allah gidemeyen kardeşlerimize de umre ve hac yapmayı nasip eylesin. Çok arzulu olan, çok hevesli olduğu halde defalarca kuraya katılıp kendine henüz hac seferi nasip olmamış olanlar olmasına rağmen, sizlere bu güzellik nasip oldu. Giden tüm adaylarımız, Allah'ın Hac emrini yerinme getirmenin güzelliğini yaşayacaklar. Cenap-ı Hak gidemeyenlere de inşallah bu güzel seferi nasip eyler. Çerkezköy için, vatanınız için bol bol dua edin” dedi.

 

 

 1 EYLÜL’DE DÖNECEKLER

 

 

Hayrabolu Müftüsü Hardar Hüyük’ün başkanlık ettiği kafile 1 Eylül Cumartesi günü Çerkezköy’e dönecek.

 

 

TEKİRDAĞ'DAKİ HACI ADAYLARIDA DUALARLA UĞURLANDI

 

 

Tekirdağ Süleymanpaşa sahil dolgu alanında hac görevlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden vatandaşlar dualarla uğurlandı. Uğurlama törenine Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı. Albayrak, "Kutsal topraklara uğurladığımız hacı adaylarımızı sizleri kutsal topraklara uğurlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepimizin heyecanla görmek istediği ve tekrar tekrar görmek istediği kutsal topraklara gidiyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin. Allah haccınızı ve dualarınızı kabul etsin. Hayırlı yolculuklar dilerim" dedi.

 

 

 

Haber / Özge MERİÇ