Marmaraereğlisi Kirazı'na İyi Tarım Uygulama Sertifikası

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Marmaraereğlisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi

GÜNDEM 26.07.2018 11:47:00 0
Marmaraereğlisi Kirazı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Marmaraereğlisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince işletmelerde mevzuat çerçevesinde gerekli inceleme ve denetimler yapılması sonucu 5 kiraz yetiştiricisi sertifika almaya hak kazandı. Çiftçilere, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin ve Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca tarafından İyi Tarım Uygulama Sertifikası takdim edildi.

 

,

 

"KİRAZLARIMIZ İYİ TARIM UYGULAMASI SERTİFİKASI ALDI"

 

 

 

Çiftçilerle kiraz yetiştiriciliğinin sorunları ve çözümleri hakkında konuşan Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "İlçemiz meyve yetiştiriciliğinde önemli bir paya sahip. Kiraz yetiştiricilerimizle birlikte başlamış olduğumuz İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında kirazımız sertifika almıştır. İlçemizde kiraz bahçesi sahibi 5 yetiştiricimize ait yaklaşık 100 alanda yetiştirilen kirazlarımız artık iyi tarım uygulaması sertifikasına sahip işletmelerdir. İyi tarım yapılan bahçelerimizde ilaç kalıntılarının olmadığı, kontrollü ve denetimli bir üretim yapılarak insan sağlığı açısından tüketimi güvenli kirazlar üretilmektedir" dedi.

 

 

 

Haber / Özge MERİÇ