YAPILANDIRMA FIRSATINI KAÇIRMAYIN!

Son tarih 31 Temmuz

EKONOMİ 26.07.2018 11:19:00 0
YAPILANDIRMA FIRSATINI KAÇIRMAYIN!

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, 7143 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak için son tarihin 31 Temmuz olduğunu açıkladı. Yeni Yapılandırma Kanunu'nun tarihi bir fırsat olduğunu dile getiren Günay, bu yapılandırmadan faydalanmanın önemli olduğunu dile getirdi.

 

18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7143 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlanmak için başvuru süresinin 31 Temmuz'da son bulacağını açıklandı.

 

 

PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 90 İNDİRİM

 

 

Vatandaşların mutlaka bir borç sorgulaması yapması gerektiğini belirten Günay, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, MTV, KDV, ÖTV gibi tüm vergilerin bu kanuna göre yapılandırılabileceğini dile getirdi. Günay, "7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile 31 Mart 2018 tarihi itibarıyla ödenmemiş vergi borçlarının gecikme faizi ve zamlarında Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 indirim uygulanmaktadır. Trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında yüzde 25 indirim, taksitli ödeme seçeneği tercih edilmesi halinde ise ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde; Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim, trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında yüzde 12.5 indirim, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50'sinin silinmesi, vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80'e varan indirim yapılmaktadır. Yine bu kanun ile beyan edilmemiş gelirler ve kazançların pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyanı, 6552, 6736 ve 7020 sayılı kanun kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi, vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi gibi önemli imkânlar getirilmiştir" dedi.

 

 

"FIRSATTAN YARARLANMALARINI BEKLİYORUZ"

 

 

Yapılandırmanın oda ve borsalara olan yıllık ve munzam aidat borçlarını da kapsadığını dile getiren Günay, "Kanun gereği 2018 yılı öncesi gecikmiş aidat borcu bulunan üyelerin,   31 Temmuz 2018 tarihine kadar Odaya dilekçe ile başvurmaları halinde borçlarını yapılandırma imkanı bulunuyor. Başvuru üzerine aidat borç asılları azami altı taksite kadar bölünebilecektir. Birinci taksitin son ödeme tarihi 31 Temmuz 2018 olup, kalan beş taksit birer aylık dönemler halinde tahsil edilecek ve bu alacaklara uygulanan gecikme zammı silinecektir. Taksitli ödeme yapmak istemeyen üyelerimiz başvuru dilekçelerinde belirtmek suretiyle ilk taksit ödeme süresi olan 31 Temmuz 2018 sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu kanun hükmünden yaralanabilir. Kanun gereği 31 Temmuz 2018 tarihinden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. İlgili üyelerimizin bu fırsattan yararlanmalarını bekliyoruz" dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ