"Halk ve hayvan sağlığını korumayı hedefliyoruz"

Marmaraereğlisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hastalıktan ari işletme projesi kapsamında, süt sığırı işletmesi bulunan 2 yetiştiriciye sağlık sertifikası verildi. Sağlık

GÜNDEM 25.07.2018 17:09:00 0
"Halk ve hayvan sağlığını korumayı hedefliyoruz"


Sağlık Sertifikası almaya hak kazanan 2 yetiştiriciye ait süt sığırı işletmelerine, altı ayın üzerindeki erkek hayvanlar hariç tüm sığırlara proje çerçevesinde ilave destek ödemesi yapılacağı ve işletmelerin günlük süt satışı yapabilme yetkisine de sahip olacağı açıklandı. 

 

 

"SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATI YAPABİLMEK İÇİN"

 

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Marmaraereğlisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hastalıktan ari işletme projesi kapsamına yönlendirilerek başvurusu alınan işletmelerde mevzuat çerçevesinde gerekli inceleme ve sağlık taramalarını yaparak uygunluk sağlayan 2 yetiştiricimize sağlık sertifikalarını takdim ettik. Bakanlığımızca uygulanan hastalıktan ari işletme projesi kapsamında ülkemizde görülen Sığır Tüberkülozu ve Sığır Brusella hastalıkları ile etkin mücadele edilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve halk sağlığının korunması hedeflenmektedir.  Projeyle halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunmasının yanında, kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi ile ülkemiz süt sektörünün Avrupa Birliğine süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilmesi için temel teşkil etmektedir" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ