İlk Yardım Eğitimi yoğun ilgi gördü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik olarak düzenlenen ilk yardım eğitimleri devam ediyor. Bu defa Malkara'ya bağlı Balabancık Mahallesi'nde düzenlenmiş olan ilk yardım eğitiminde

GÜNDEM 25.07.2018 15:18:00 0
İlk Yardım Eğitimi yoğun ilgi gördü

18 mahallede uygulanması planlanan ve kadınlara yönelik olarak düzenlenen ilk yardım eğitimi programının 8'incisi Malkara'ya Bağlı Balabancık Mahallesi'nde düzenlendi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan 5 kişilik ekip ve Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Pervin Tunç tarafından verilen ilk yardım eğitimine; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve vatandaşlarla birlikte 50 kişi katıldı. Katılımın yoğun olduğu eğitime gencinden yaşlısına her yaştan kadın ilgi gösterdi.

 

 

 

"SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ"

 

 

 

Program öncesinde konuşan ve ilk yardım eğitimi verilmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Balabancık Mahallemizde ilkyardım eğitimi vermesi bizler için çok önemli. Umarız aldığınız eğitimleri hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmazsınız. Belki hayatınız boyunca bir kez kullanmak zorunda kalacaksınız. Ama burada da işe yaraması vatandaşlarımızın sağlığı için çok önemli. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Balabancık Mahallesi'ne yaptığı yatırımlar için teşekkür ediyorum" dedi.

 

İLKYARDIM BİR İHTİYAÇTIR

 

İlkyardımın, hayat boyunca karşılaşılan bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu bir proje var. 18 mahallemizde kadınlara yönelik ilkyardım kursu veya semineri yapıyoruz. Bugün Balabancık'tayız. İlkyardım, hepinizin hayatı boyunca karşılaşacağı bir ihtiyaçtır. Sizden bir ricam var. Seminer boyunca aklınıza takılan her şeyi sorun. Bu seminer amacına ulaşsın. İsterse üç saat dört saat sürsün. Bütün sorularınızın cevabını buradan alın. Allah ilkyardıma ihtiyaç göstermesin. İhtiyaç olduğu anda sizin bilgili olmanız ve donanımlı olmanız gerektiğini düşünüyorum" dedi. Konuşmaların ardından Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Pervin Tunç katılımcılara bilgiler verdi. Verilen ilk yardım eğitimi sonunda katılımcıları ilk yardım çantası ile birlikte eğitim sertifikası verildi.

 

 

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİLER

 

 

İlk yardım eğitimi öncesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Balabancık Mahallesindeki kahvehaneleri ziyaret etti. Kadir Albayrak ve Ulaş Yurdakul vatandaşların talep ve isteklerini dinleyerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Malkara Belediyesi'nin çalışmaları ve yatırım projeleri hakkında bilgiler verdiler. 

 

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ