Yapılandırma için son 6 gün!

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kapsamında basın açıklaması düzenlendi. Yeni Yapılandırma Kanunu'nun sa?

EKONOMİ 25.07.2018 15:15:00 0
Yapılandırma için son 6 gün!

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı, 18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un sağlayacağı faydaları açıkladı. Yeni Yapılandırma Kanunu'ndan faydalanmak için www.gib.gov.tr. adresine veya vergi dairesine başvurulması gerektiği belirtilirken, son başvuru tarihinin ise 31 Temmuz 2018 olduğu bildirildi.

 

 

 

YAPILANDIRMANIN SAĞLAYACAĞI FAYDALAR

 

 

 

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Yeni Yapılandırma Kanunu'nun sağladığı faydalar kapsamında şu maddelere yer verilmiştir;" Kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, İhtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, Geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi, İşletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, Kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, Eczanelerde kayıt düzeltme fırsatı, Taksitle ve kredi kartı ile  ödeme imkanı, Özellikle peşin ödemede daha fazla indirim."

 

 

 

SON BAŞVURU TARİHİ 31 TEMMUZ

 

 

 

Yapılan açıklamada, başvuruların kanun kapsamında alacaklar için 31 Temmuz 2018, matrah ve vergi arttırımı için 31 Ağustos 2018 ve varlık barışı için 30 Kasım 2018 tarihine kadar www.gib.gov.tr. adresi üzerinden elektronik ortamda veya vergi dairelerine giderek kağıt ortamında yapılabileceği belirtildi.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU