480 bin Gurbetçi Kapıkule'den Giriş Yaptı

Avrupanın'nın çeşitli ülkelerinden gelen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden olurken yetkililer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda, 1 Temmuz tarihinden itibaren 75 bin araçla 480 bin g

GÜNDEM 22.07.2018 17:49:00 0
480 bin Gurbetçi Kapıkule

 

480 bin gurbetçi Kapıkule'den giriş yaptı

Avrupanın'nın çeşitli ülkelerinden gelen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden olurken yetkililer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda, 1 Temmuz tarihinden itibaren 75 bin araçla 480 bin gurbetçinin Türkiye'ye giriş yaptığını açıkladı.

 

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelen  gurbetçilerin, karayolu ile ülkeye gelişleri sürdürdüğü belirtildi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçi yoğunluğu yaşanırken, zaman zaman araç kuyruklarının oluştuğu açıklandı. Uçak biletlerini pahalı buldukları için aileleri ile birlikte karayolunu tercih ettiklerini söyleyen gurbetçiler, yolcuklarının rahat geçtiğini belirtirken, aşırı sıcaklardan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

 

700 BİNE ULAŞACAĞI AÇIKLANDI


Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kapıkule'den, 1 Temmuz tarihinden itibaren 75 bin araçla 480 bin gurbetçinin Türkiye'ye giriş yaptığı belirtildi. Yetkililer, Temmuz ayının sonuna doğru sayının 700 bine ulaşacağını söyledi. Yıllık izinlerini memleketi Aksaray'da geçirmek için ailesiyle birlikte Kapıkule Sınır Kapısı'na giriş yapan Recep Kazan, yolculuğun iyi geçtiğini, sıcak havanın kendilerini etkilediğini söyledi. Fransa'dan yaz tatilini Türkiye'de geçirmek için ailesiyle gelen Ahmet Yaşar ise, "Yollarda bu yıl fazla beklemedik. Rahat yolculuk yaptık. Bir tek Sırbistan'da 3 saat kuyrukta bekledik" şeklinde konuştu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri yola çıkacak gurbetçilerin, sınır kapılarını canlı yayında gösteren internet sitelerini takip etmelerini istedi. Bu arada Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk, havadan drone ile görüntülendi.

Haber / Özge MERİÇ