Tekirdağ'dan karşı atak

Cumhuriyet Halk Partisi'nde olağanüstü kurultay toplanmasını isteyenlerin sayısı 534'e ulaştı. Yeterli sayıya ulaşılabilmesi için 108 delegenin daha imzası gerekiyor.  İmza toplama çalıÅ

GÜNDEM 19.07.2018 18:45:00 0
Tekirdağ

CHP'de olağanüstü seçimli kurultay yapılabilmesi için, delegelerin yarısının imza vermesi gerekiyor. Eğer muhalifler 634 imza toplayabilirse, genel merkezin 45 gün içerisinde kurultayı toplaması gerekiyor.

 

 

 “PARTİMİZDEKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİ ZEDELİYOR”

 

 

İmza toplama çalışmaları devam ederken Tekirdağ’daki kurultay delegeleri karşı bir atakta bulundu. 12 kurultay delegesinden 11’inin imzasıyla yayınlanan ortak bildiride “15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı vatansever halkımızın direnerek elde ettiğini, iktidar kendi çıkarları için kullanmaktan geri durmamış ve ülkede adeta bir sivil darbe yapılmıştır. Ülkedeki durum en basit haliyle bu şekilde ifade edilebilirken, bazı iktidar kalemşörlerinin, CHP’nin bu yazı parti içi meselelerle geçirmesini istediği aşikârdır. Partimiz bu oyuna düşmemeli, bir an önce iç hesaplaşmalardan uzaklaşarak, var gücüyle yerel seçimlere hazırlanmalıdır. Olağanüstü Kurultay tartışmalarına katılmayan partililerimizi, koltuk sevdalısı olmakla suçlayanların bu yaklaşımı partimizdeki birlik ve beraberliği zedelemektedir. AKP seçim sonrası yaşanan ekonomik olumsuzluklarla yurt içi ve yurt dışı piyasalarda hızla kan kaybetmektedir. Yerel seçimlere odaklanmak yerine olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ve birbirimizle uğraşırsak her şeyi AKP’ye teslim ederiz. Bizim parti içi tartışmalarımızın şüphesiz ki, tek kazananı iktidar partisi olur. Bizim çekişmelerimizi ellerini ovuşturarak izleyenlerin ekmeğine yağ sürmek yerine, önümüzdeki sürece odaklanmalıyız. 2019’da yeni ve zorlu bir seçim süreci tekrar bizi bekliyor. Bu yüzden Cumhuriyet, hak ve özgürlükler uğrunda çalışmalı ve rejim düşmanlarına tek yumruk olduğumuzu göstermeliyiz. Vatandaşlarımızla bütünleşmeli ve ülkede freni boşalmış kamyon gibi duvara doğru giden “tek adam” rejimine, çocuklarımızın geleceği için bir an önce son vermeliyiz” denildi. Bildiride imzası bulunanlar arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra Kapaklı’dan CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve Arzu Mandalı Sucu da yer alıyor.

 

 

ÇERKEZKÖY’DEN KURULTAY ÇAĞRISINA DESTEK

 

 

Tekirdağ’daki kurultay delegelerinin karşı atağına karşı Çerkezköy’den kurultay çağrısına destek geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Umutlarımızın yeniden yeşermesi, aydınlık geleceğe yeniden umutla bakabilmemiz için örgütümüzden ve vatandaşlarımızdan aldığımız değişim ve yenilenme talebini dile getirmek sorumluluğu ile partimizdeki olağanüstü kurultay çağrısını gönülden destekliyorum” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU