İnşaatın yapılabilmesi için sökülen ağaçlar nakledildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Süleymanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda başlattığı katlı otopark inşaatı nedeni ile sökülen ağaçlar doğayı korumak amacı ile 19. Fırka AnıtÄ

GÜNDEM 19.07.2018 15:52:00 0
İnşaatın yapılabilmesi için sökülen ağaçlar nakledildi

4 adet özel sökme aracının kullanıldığı söküm ve dikim işlemlerinde, 17’si Eski Balık Hali, 23 tanesi de 19. Fırka Anıtı ve Parkı'na olmak üzere toplamda 40 ağacın yeri değiştirildi. Nakledilen ağaçların sulama işlemleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü personeli tarafından kök başına 1 ton su olacak şekilde düzenli olarak gerçekleştirilecek.

 

 

ALBAYRAK: AĞAÇLARIN YERİNİ ZARAR GÖRMEMELERİ İÇİN DEĞİŞTİRDİK

 

 

Katlı otoparkın inşası ve ağaçların yerinin değiştirilmesi konusunda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Süleymanpaşa İlçesi’nin gün geçtikçe artan nüfusuna bağlı olarak katlı otopark ihtiyacı doğmuştur. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki çalışmamızı Cumhuriyet Mahallesinde başlattık. Bu alanda var olan ağaçları da zarar görmemeleri adına özel araçlarla sökümlerini gerçekleştirerek farklı alanlara nakillerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Bu ağaçların bakımları personelimiz tarafından düzenli olarak sağlanmaktadır." dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ