Tekirdağ'dan 5 Vekil Komisyonlara Seçildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları Üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Tekirdağ'dan AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, İç İşleri Komisyonu'na seçilirke

SİYASET 19.07.2018 13:38:00 0
Tekirdağ

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları Üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

MİLLETVEKİLİ YEL İÇ İŞLERİ KOMİSYONUNA SEÇİLDİ

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel İç İşleri Komisyonu’na seçilirken, Celalettin Güvenç başkanlığındaki komisyonda AK Parti’den 13, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 6, Halkların Demokratik Partisi’nden 3, Milliyetçi Hareket Partisi ile İYİ Parti’den 2’şer üye yer aldı.

ÇEVRE KOMİSYONUNA TRAKYA’DAN 2 ÜYE

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu da Çevre Komisyonu’na seçildi.  Muhammet Balta’nın başkan olduğu komisyonda AK Parti’den 13, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 6, Halkların Demokratik Partisi’nden 3, MHP ve İYİ Parti’den 2’şer üye yer aldı.

AYGUN KOMİSYONA SEÇİLDİ

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda sözcülük görevine seçilirken, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar da komisyon üyeliğine seçildi. 26 üyeden oluşan komisyonun başkanlığını Yunus Kılıç yaparken, komisyonda AK Parti’den 13, CHP’den 6, HDP’den 3, MHP ve İYİ Parti’den 2’şer üye yer aldı.

KAPLAN SANAYİ VE TİCARET KOMİSYONUNDA

İYİ Parti’nin Tekirdağ’daki tek milletvekili olan Enez Kaplan da Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na seçildi. CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan da, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’na seçildi.

TEKİRDAĞ’IN KADIN MİLLETVEKİLLERİ AYNI KOMİSYONDA

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan vekilliği görevine seçilirken, Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlık ettiği komisyonda 26 üye yer aldı. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül de seçildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU