Kapılarını bilimsel çalışmalara açtı

Çorlu'daki sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve veterinerlik hizmetlerinin verilmesi görevlerini yerine getiren Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi kapılarını bilimsel çalı?

GÜNDEM 17.07.2018 16:08:00 0
Kapılarını bilimsel çalışmalara açtı

Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi, Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından yapılan hayvanlardan insanlara bulaşan ve her iki gruba dahil bireylerde ortak olarak şekillenen (Zoonoz) hastalıkların araştırılması ile ilgili çalışmalara destek verdi. Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi, hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıkların önlenmesi, halk sağlığı ve hayvan refahının artırılması adına kapılarını bilimsel çalışmalara açtı.

 

HAYVANLAR ÜZERİNDE İNCELEME YAPILDI

 

Yürütülen çalışmalar kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Altuğ başkanlığındaki araştırma ekibi tarafından Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevindeki çok sayıda hayvan üzerinde inceleme yapıldı. Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından yürütülen araştırma sonuçlarının veteriner adaylarının eğitimine destek olmasının yanında, halk ve hayvan sağlığı açısından oluşabilecek risklerin engellenmesinde de katkı sağlaması beklendiği kaydedildi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ