Bebek-Çocuk İlkyardım Eğitimi veriliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, çocukların özellikle yaz aylarında karşılaşabileceği böcek sokması, yanma, boğulma, ateşlenme ve kafayı çarpma gibi kazalara karşı bebek-çocuk ilk

YAŞAM SAĞLIK 17.07.2018 14:40:00 0
Bebek-Çocuk İlkyardım Eğitimi veriliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkyardım eğitimleri verilmeye başlandı. Çocukların yaz aylarında anneanne ve babaannelerinin yanında daha fazla vakit geçirmesinden hareketle ağırlıklı olarak kırsal mahallelerde düzenlenen ilk yardım eğitimlerinde bilinçli çocuk bakımının ve sağlığının temellerinin atılmasının amaçlandığı belirtildi. 

 

8 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

 

Önceki gün başlayan eğitimler 8 Ağustos’a kadar devam edecek. Eğitimlerin sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından katılımcılara katılım belgeleri verilecek. Ayrıca eğitimciler tarafından hazırlanacak olan kitapçıklar sayesinde ilk yardım eğitimine katılan vatandaşlar hem öğrendiklerini her daim hatırlayabilecek hem de ilk yardım eğitimlerinden tüm aile fertleri yararlanabilecek.

 

“İLK YARDIMA ÖNEM VERİYORUZ”

 

Eğitimle ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk yardıma çok önem veriyoruz. Hayatta bir bebeğin, çocuğun hayatını kurtarmaktan daha değerli hiçbir şey yok. Biz de bu noktadan hareketle, ailelerimize bebek-çocuk ilkyardım eğitimi vererek bu konuda bir bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. 

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN