Özel insanlar için anlamlı proje

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), yakın yerleşim alanlarında yaşayan ve çalışabilecek durumda bulunan zihinsel engellilere istihdam imkanı kazandırmak amacıyla ZEKİ (Zihinsel Engelliler Korumalı Ä

GÜNDEM 16.07.2018 17:58:00 0
Özel insanlar için anlamlı proje

Sosyal kültürel faaliyetlerin yanı sıra pek çok sosyal sorumluluk projesine de imza atan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, yakın yerleşim alanlarında yaşayan ve çalışabilecek durumda bulunan zihinsel engellilere istihdam imkanı kazandırmak amacıyla da yeni bir proje hazırlıyor.

 

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

 

ZEKİ (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri) projesi engellilerin istihdamına yönelik olarak bir Organize Sanayi Bölgesi içerisinde gerçekleştirilecek olması bakımından da önem taşıyor. Bu projenin, zihinsel engellilere iş imkanı kazandırmak, zihinsel engellilere ve ailelerine maddi kazanç sağlamak, ÇOSB’de bulunan firmaların engelli kadrolarının sosyal fayda sağlayacak bir proje kapsamında oluşmasına katkı sağlamak, bölgesel ve ulusal düzeyde örnek bir projenin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir proje olduğunu ifade eden ÇOSB yetkilileri, “Bu projenin öncelikle mimarı projesinin oluşması için çalışmalara başlandı” dedi.

 

MİMARİ PROJESİ TAMAMLANINCA UYGULAMAYA GEÇİLECEK

 

Proje kapsamında ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nde uzmanların da katıldığı toplantı yapılırken, toplantı sonrası, öncelikli olarak projenin mimari projesinin tamamlanacağı ve ardından uygulamaya geçileceği ifade edildi. ZEKİ projesi kapsamında oluşturulacak bina içerisinde bulunacak atölyelerde, zihinsel engelli kişilerin ilgili mevzuat çerçevesinde fabrikalar tarafından işe alınacağını kaydeden yetkililer, “Daha sonra bölge firmalarının üretimlerine destek olacak şekilde çalışmalar yapılacak. Bu çerçevede çalışan zihinsel engellilere ücretleri ödenecek, ailelere ve genel olarak topluma fayda sağlanacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ