Unutmayacağız, unutturmayacağız

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kapaklı'da 'Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşün ardından düzenlenen etkinlikte konuşan Kapaklı Kaymakam?

GÜNDEM 15.07.2018 23:59:00 0
Unutmayacağız, unutturmayacağız

Eski Belediye meydanında toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklarla tekbir getirip, Cambazlar Caddesi, Yıldız Caddesi, Mustafa Bakkal Meydanı, Zengin Caddesi, Yaşar Doğu Caddesi, Pınar Bulvarından geçerek Eski Belediye meydanına 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganıyla yürüdüler.  Yürüyüşün ardından saat 20.00’da Cumhuriyet meydanında kurulan 15 Temmuz etkinlik alanında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

“ÜLKEMİZ UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ”

 

15 Temmuz sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “Buradan üç hususa değinmek istiyorum. Birinci husus en sevimsiz olanı ‘düşman’dır. Böyle kutlu bir akşamda sevimsiz bir hususta konuşmayı istemezdim ama bizler düşmanımızı iyi tanımak zorundayız. Tam iki yıl önce bugün ülkemiz uçurumun kenarından döndü. O gün vatandaşına kurşun sıkan yabancı ülkenin askeri miydi? Meclisi bombalayan yabancı ülkenin hava kuvvetleri miydi? Köprüyü ve meydanları tutan, vatandaşına her türlü işkenceyi yapan başka ülkenin ordusu muydu? Hayır değildi. Maalesef bizim askerimizin üniformasını giymiş teröristler tarafından yapıldı. Bu düşman, bu sinsi düşman en kutsal bir düşünceyi kullanarak onları örgütledi. Onları kırk yıl boyunca devletin askeriyesine adliyesine soktu. İlmik ilmik işledi. Onlar sadece piyon ve kukladır. Bizim düşmanımız başkasıdır. Atalarımız ‘su uyur düşman uyumaz’ demiş. Bizim düşmanlarımız böyle tehlikeli o yüzden çok tedbirli olmak gerekiyor” dedi.  

 

“MİLLETİN TANKI VE HELİKOPTERİ YOKTU”

 

İki yıl önce milletin düşmana karşı topyekün seferber olduğunu kaydeden Yüzer “Cumhurbaşkanımız ‘ben bugüne kadar halkın gücünün üstüne güç tanımadım. Bütün milletimi havalimanlarına, meydanlara çağırıyorum’ dedi. Topyekün millet seferber oldu. Bu kadar tehlikeli bir düşmana karşı Allah bizim milletimizi boş bırakmamış. Bu millete çok büyük cesaret ve feraset vermiştir. Bizim istiklal Marşı’mız ‘Korkma’ diyor başlıyor. Bu millet yıllardır İstiklal Marşı’nı sadece diliyle okumadığını, bütün kalbiyle 15 Temmuz günü ispat etmiştir. Milletin tankı, helikopteri yoktu. Millet çıplak elleriyle iman dolu göğsüyle o piyonların karşısına çıktı. ‘Hayır benim milli irademi alamazsınız. Milli iradem ancak ben istediğim zaman değişir’ demiştir. Bu oyuna dur demiştir. Bu basit bir darbe değildi. Önce bizim devletimizi elimizden alacaklardı. Devletimizi elimizden aldıktan sonra vatanımız, milletimiz bayrağımız ve mukaddes bildiğimiz ne varsa tek tek kaybedecektik. Bu millet ‘ya devlet başa ya kuzgun leşe’ diyor” dedi.

 

“GÖZÜNÜ KIRPMADAN ŞEHİT OLMUŞTUR”

 

Ömer Halisdemir’i ve tüm şehitleri rahmetle anan Yüzer “Bu akşam Ömer Halisdemir’i de anmadan geçemeyiz. Bu teröristler ordunun bir kısmıydı. Ordumuzun büyük kısmı onlara gerekli dersi vermiştir. Sabaha karşı kontrolü eline aldı ve ne yapılması gerekiyorsa anında cevabını verdi. Ömer Halisdemir düşmana ilk kurşunu sıkan kişiydi. Şahadete ilk varan kişiydi. O şahadete varacağını biliyordu. Özel hareket personeliydi. Tek tabanca ile sağ çıkamayacağını biliyordu. Ömer Halisdemir bütün Mehmetçiklerin yapması gerekeni yaptı ve gözünü kırpmadan şehit oldu. Düşman güçlü, düşman sinsi, hain, bizim bu düşmana karşı hiç durmaksızın vatanımızı milletimizi korumak için çalışmamız gerekiyor. Güçlü olacağız. Düşmanımız ilimde, iktisatta, sanatta bizden öndeyse bizi mağlup eder” dedi.

 

BÜYÜTTÜĞÜ AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK

 

15 Temmuz şehitlerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler köprüsündeki konuşması canlı olarak verildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen programında halka hitap eden Erdoğan “Ülke millet ve devleti yönetenler olarak 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarımızdan çok ders çıkardığımıza inanıyorum. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Onları asla unutmayız, unutturmayız. Onun için 15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız. O bizim için tarihe kayıttır. O gece bizim için dua edenlerle fetö'nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren demokrasiye destek verenlerle cuntacıların yanında yer alanları asla aynı kefeye koymayacağız. Hele hele ülkemizden kaçan darbecilerin ilkesizlikleri asla hafızamızdan silinmeyecektir. Kimin nerede nasıl tavır takındığını çok iyi biliyoruz. Umutlarını fetö'cü cuntaya bağlayanların nasıl öfkelendiklerini biliyoruz. İlişkilerimizi belirlerken diğer konular yanına darbe teşebbüsüne karşı tavrı da dikkate aldık. İşte Azerbaycan'dan geldi Ukrayna'dan iki tane arka arkaya geldi. Takip ediyoruz gelecekler. Pensilvanya'daki melunun büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik” dedi.

 

“YAPILANMALARINI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖKERTTİK”

 

Son 2 yılda örgütün devlet iş dünyası, bürokrasi, medya ve sivil toplum alanlarındaki yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “16 ülkede örgütün okul adına açtığı fitne yuvalarını kapattık. Ülkemizde devam eden davalar yavaş yavaş neticelenmeye başladı. Suçlular titizlikle belirlenerek o gece ülkemize ihanet eden milletimize kurşun çıkan hainler en ağır cezalara çarptırılıyor” dedi.

 

“GÜN BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

 

Etkinlik Kapaklı Belediye Başkanvekili Ender Dubaz’ın konuşması ile devam etti. Dubaz “Dün olduğu gibi bugün de tarihi şanla, şerefle, kanla yazılmış Türk milleti, 15 Temmuz’un yıl dönümünde destan yazmaya devam ediyor. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimini unutmayacağız, unutturmayacağız. Aziz şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bu millet her zaman Ömer Halisdemir’ler, Mustafa Kemal’ler yetiştirmiştir. Bizim yolumuz Atatürk devrimlerinin ilke ve inkılaplarının bize miras bıraktığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığıyla aydınlanmıştır. Bu rotadan saptığımızda fetö gibi ihanet şebekelerine gün doğduğunu ne yazık ki 15 Temmuz’da hep birlikte gördük. Artık gün birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma günüdür. Ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu milleti bölmeye, parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Dubaz’ın konuşmasının ardından program İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın şiiri ve Şeyma Ak isimli öğrencinin İstiklal Marşı’nı okuması ile devam etti. Siyasi parti temsilcilerinin konuşması ile devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli şiirler de okundu. Dernek başkanlarının konuşmasının ardından ilahı grubu sahne alarak ilahiler seslendirdi. Sebahattin Altınsoy’un ‘Bayrak’ isimli şiiri, Ersin Taşdizer’in de ‘O gece’ isimli şiirini okuduğu program gecenin ilerleyen satlerine kadar devam ederken, saatler 00.13’ü gösterdiğinde ilçe merkezindeki tüm camilerde sela okundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU - Özge MERİÇ - Ayşenur AYDIN