"Şehitlerimiz tarihimizin ölümsüz sembolleridir"

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan, tarafından şehit aileleri ve gazileri için yemek düzenlendi.  Süleymanpaşa'da düzenlenen

GÜNDEM 15.07.2018 18:29:00 0
 "Şehitlerimiz tarihimizin ölümsüz sembolleridir"

Süleymanpaşa'da bulunan Köşk Restaurant’ta düzenlenen yemeğe Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Caylan’ın yanı sıra, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Prof.Dr.Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, İlhami  Özcan Aygün, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Alb.Selçuk Kubilay Karslı, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. 

 

ŞEHİTLİK MERTEBELERİN EN YÜCESİDİR

 

Çorlu Sarılar Mahallesi'nde gerçekleşen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,"  Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için toprağa verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir maddi karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Allah sizlerden binlerce kez razı olsun. Türkiye’yi terör örgütleri aracılığıyla, terör eylemleriyle, teröristlerle terbiye edeceğini, istediği şekilde yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyorlar. Bizim için şehitlik mertebelerin en yücesidir" dedi.

 

HATIRALARINI İLELEBET YAŞATACAĞIZ

 

Sözlerine devam eden Ceylan, "Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin adeta birer mührü, birer kilidi gibidir. Biz şehitlerimizi, hatıralarını inşallah ilelebet yaşatacağız. Ama bu insanlık dışı eylemleri yapan teröristler sadece ve sadece nefretle, lanetle anılacaktır.Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar çocuklarımız güzel sabahlara uyansın, Ramazan’da kandiller yansın, kubbelerimiz Allah kelamıyla inlesin diye canlarını feda ettiler. Onlar Selimiye’de, Süleymaniye’de, Diyarbakır Ulu Camii’nde bayram sabahları hiç eksik olmasın diye şehit oldular" dedi.

 

TARİHİN ÖLÜMSÜZ SEMBOLLERİ

 

Şehit ve gazilerin istiklalin ve bu topraklardaki şanlı tarihin ölümsüz sembolleri olduğunu dile getiren Ceylan, "Kahramanmaraş’ı Sütçü İmam’dan, İstanbul’un fethini Ulubatlı Hasan’dan ayrı düşünebilir miyiz? Çanakkale’yi Seyit Onbaşı’nın cesaretini anlatmadan yahut Gazi Mustafa Kemal’i anmadan anlatabilir miyiz? Kurtuluş Savaşımızın her bir cephesi şehit ve gazilerimizin hikâyeleriyle bezeli değil midir? Ne mutlu bize ki yüz yıl önceki yüksek ve karakterli ruh ne ise hala bu memleketin çocukları sancak yere düşmesin diye, bu topraklar bize hep vatan kalsın diye aynı ruhu ortaya koymaktadır.Bu ruh, milli irademizi çalmak isteyen, uğruna binlerce şehit verdiğimiz cumhuriyetimizin içini boşaltmak isteyen, fetullahçı terör örgütünün militanları karşısında da bizi muvaffak etmiştir" dedi.

 

 DUA OKUNDU

 

Konuşmasına devam eden Mehmet Ceylan, "Türk Milleti’nin bu yüksek ve karakterli ruhunu yanına almayan hiçbir yapının bu topraklarda barınamayacağını tüm dünya 15 Temmuz akşamı bir kez daha görmüştür.Bu duygu ve düşüncelerle, buradan bir kez daha milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına da tekrar sabırlar diliyorum.Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı ifade ediyorum.Allah hepsinden razı olsun.  Allah’a emanet olun, saygılarımla. Afiyet olsun." dedi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü İsmail İpek tarafından dua okundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU