4 saka kuşu yavrusu yuvadan düştü

Malkara'da 4 saka kuşu yavrusu, ağaçtaki yuvadan düştü. Yavrular, itfaiye ekipleri tarafından yeniden yuvalarına konuldu. Taksici Mehmet Dönerçark, yavruların itfaiye ekipleri tarafından yeniden yuvalarına kon

GÜNDEM 15.07.2018 18:16:00 0
4 saka kuşu yavrusu yuvadan düştü

Malkara'da, şehir girişindeki taksi durağında çalışan taksiciler, kaldırımın üzerine çam ağacındaki yuvalarından düşen 4 yavru saka kuşunu fark edince, kendi imkanları ile yuvaya ulaşmaya çalıştı.

 

İTFAİYE EKİPLERİNE HABER VERDİLER

 

Kendi imkanlarıyla yuvaya ulaştıramayan esnaf durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen itfaiye ekibi, ağaca merdivenle çıkarak, yavru saka kuşlarını yuvasına bıraktı. Taksici Mehmet Dönerçark, kaldırımda buldukları yavru saka kuşlarını başka hayvanlara yem olmaması için koruma altına aldıklarını belirterek “Durakta müşteri beklerken 4 yavru saka kuşunun yuvalarından aşağıya düştüğünü gördük. Birer hayvansever olarak kuşları yoldan geçen araçlar ezmesin ve diğer hayvanlara yem olmasın diye hemen aldık. Yuvalarına bırakmaya çalıştık, ama yüksek olduğundan dolayı hemen itfaiye ekiplerini aradık” dedi.

 

“GÖREVİMİZİ YAPTIK”

 

Yavruların itfaiye ekipleri tarafından yeniden yuvalarına konduğunu belirten Dönerçark “Hepsinden Allah razı olsun. Eğer ki yavru kuşları yerden almasaydık ya araçlar ezecekti, ya da diğer hayvanlara yem olacaktı. Biz de bir hayvan sever olarak görevimizi yapmaktan mutlu olduk” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ