Müracaatlar 31 Ekim'e kadar devam edecek

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 31.1.2017 tarihinden önce ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması için 3194 Sayılı İmar Kanunu'na eklenen geçici 16'?

GÜNDEM 15.07.2018 18:13:00 0
Müracaatlar 31 Ekim

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay “Ülkemizdeki ruhsatsız ve ruhsat bekleyen yapıların stokunun ne kadar olduğu tam olarak bilinmiyor. Bu yapılarla ilgili kayıt, proje veya başka belge bulunmadığından sağlıklı işlemler yapılamıyor ve ruhsatlarla ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşılıyor. Ruhsat ve yapılarla ilgili birçok belde ve köylerde su ve alt yapı getirilmesi hususunda zorluklar yaşanıyor. Benzer problemlerden dolayı hukuki sorunlar da yaşanıyor. Bu nedenlerden dolayı yayımlanan ‘İmar Barışı’ ile ilgili kayıt belgesiyle İmar Kanunu’na göre alınmış bütün kararlar ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecek, yapı kayıt belgesi alanlara, elektrik, su ve doğal gaz gelecek. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyenler tapuya müracaat ederek cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecekler. Hazine üzerindeki yapılara kayıt belgesi verilecek. Bu düzenlemeye ilişkin müracaatlar 31 Ekim’e kadar devam edecek” dedi.

 

KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİLER

 

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Müdür Yardımcısı Yusuf Akkaya ile Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Metin Canlı, tarafından; İmar barışı ve kapsamı, İmar Barışı Mevzuatı, Genel Hükümler, Yapı Kayıt Belgesinin Sağladığı Haklar, Yapı Kayıt Belgesinin Geçerliliği, İmar Barışından Faydalanamayacak Yapılar, Başvuru Süreci ve Örnekleri konularında katılımcılara bilgiler verdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ