Şehitler anısına 30 fidan

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla Ambardere Mevkii'nde geçtiğimiz yıl oluşturulan 15 Temmuz Hatıra Ormanı'nda bu yıl da 30 tane çam fidanÄ

GÜNDEM 13.07.2018 20:13:00 0
Şehitler anısına 30 fidan

Fidan dikme etkinliğinde 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı’na toplam 30 çam fidanı dikildi. Kaymakam Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay ve katılımcılar fidan dikiminin ardından fidanlara can suyu verdi.

 

 

KATILIM YOĞUNDU

 

 

Dün saat 17:00’da düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanvekili Ercan Tanışık, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ayşegül Demircan, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Gümrük Müdür Yardımcısı Dursun Aydın, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün ile bazı mahalle muhtarları, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve okul müdürleri katıldı.

 

 

PROGRAM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

 

Fidan dikiminin ardından açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “15 Temmuz’un bu yıl 2’nci yıldönümünü törenle kutluyoruz. Programları hafta içine yaydık” diyerek program hakkında bilgi verdi. Programın tamamen kaymakamlığın koordinasyonluğunda yürüyeceğini kaydeden Abban “Türk bayrağı dışında herhangi bir bayrak, afiş flama olmayacak. Sadece cumhurbaşkanlığımızın gönderdiği logolar kullanılabilecek” dedi. 30 tane fidan ayarladıklarını kaydeden Abban “Çünkü tam ağaç dikme zamanı değil ama tutabilecek fidanları orman işletme şefimiz ayarladı. Her yıl devam edeceğiz. Niyetimiz bu 15 Temmuz hatıra ormanını geliştirmek. Gelecek nesillere bugünü anlatmak için bu ormanı yetiştireceğiz. Aynı zaman da o günkü şehit ve gazilerimizi unutturmamak için” dedi.

 

 

İNŞALLAH BUNDAN SONRA YAŞANMAZ

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “15 Temmuz 2016’da Türkiye hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. O gece vatandaşlarımız, polisimiz ve askerimizin direniş ile püskürtüldü. O gece hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize, polisimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz 2016’dan sonraki süreçte Çerkezköy Ambardere’de oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanındayız. O gece hayatını kaybedenleri ölümsüzleştirecek şekilde bu hatıra ormanında anda düşüncesi ile bu gerçekleşti. Türkiye’nin her yerinde 15 Temmuz şehitlerimiz, askerlerimizi, polislerimizi unutturmayacak bir organizasyon bu. Hazin bir geceydi fakat Türk milletinin birliği, beraberliği, bütünlüğü, Türkiye’deki her kesimin karşı direnişi ile bunun karşısında olundu. Türkiye’nin daha güçlü, daha birleştirici bir yaklaşımla geleceğe doğru umutla yürüdüğünü gözlemliyoruz. İnşallah Türkiye bundan sonra bu gibi hain darbe girişimlerini yaşamaz” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ