Çocuğun kalbi ekilmemiş tarlaya benzer

Ülkemizde son zamanlarda artan çocuk istismarlarına bir tepki de Çerkezköy'den geldi. Çocuk istismarlarına tepsisiz kalmayan Meltem Memişoğlu ve Kübra Aksoy, çocuklara balon, anne ve babalarına da broşür

GÜNDEM 13.07.2018 20:11:00 0
Çocuğun kalbi ekilmemiş tarlaya benzer

Yeni açılan modern halk pazarı önünde stant kuran ve Meltem Memişoğlu ve Kübra Aksoy, çocuk istismarına dikkat çekerek anne ve babaları bu konuda bilgilendirdi.

 

 

“ÇOCUĞUN KALBİ EKİLMEMİŞ TARLAYA BENZER”

 

 

Kübra Aksoy “Bilindiği üzere ihmal, duygusal, fiziksel istismar ve cinsel istismar çeşitleri ; taciz, tecavüz, ensest, çocuğun ruhsal dünyasında tamiri imkansız yaralar açmaktadır. Bizler de bugün burada bu yaraları az da olsa sarmak adına toplanmış bulunmaktayız. Bu projeye öncülük ederek çocuklarımızın yüzleri gülsün diyerek bir girişimde bulunan bizler gerek sivil toplum örgütlerinden gerek siyasi partilerden destek bekliyor ve birlik olmamız gerektiğini buradan duyurmak istiyoruz” derken, Meltem Memişoğlu da “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bizler geleceğimize çocuklarımızla birlikte umutla bakıyoruz. Peygamber efendimizin de dediği gibi ‘Çocuğun kalbi ekilmemiş tarlaya benzer’. Bizler hep birlikte bugün buraya çocuklarımızın kalbine neşe, umut ve mutluluk ekmeye geldik” dedi.

 

 

ANNE VE BABALARI BİLGİLENDİRDİ

 

 

Psikolog Meltem Keser de çocuk istismarı ile ilgili anne babaları bilgilendirirken, çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Çocuklar genellikle utandıkları için başına gelenleri anne ve babalarına anlatmadığını kaydeden Keser “Bazı durumlarda ise anlatmamaları için tehdit edilmişlerdir. Ancak çocuklarda cinsel istismar belirtilerini tanımak, ebeveynlerin bu durumu anlamalarını sağlayabilir. Çocuklar cinsel istismar belirtilerinden öncelikli olan çocuğun kişiliğindeki ve karakterindeki değişikliktir. Çocuk daha önceden göstermediği bazı davranışları göstermeye başlayabilir” dedi. Çocuğa mahrem bölgelerinin anlatılması gerektiğini kaydeden Keser “Çocuğunuza bedeninin ona ait olduğunu öğretin. Çocuğunuzun mahremiyet eğitimi verin” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından çocuklara balon dağıtılırken, anne ve babalara da broşürler dağıtıldı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU