Tekirdağ'da suya indirim

Zaman zaman vatandaşların şikayet ettiği su fiyatları ile ilgili TESKİ önemli bir adım atarak su ve atık su ücretlerine yüzde 8 indirim kararı aldı. Bu indirim kararının, yüksek enflasyon nedeniyle tepeden t

GÜNDEM 13.07.2018 18:36:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi genel Müdürlüğü’nün olağanüstü toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan Genel Kurul Toplantısı, alınan yoklama sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. TESKİ Genel Kurul Toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, belediye başkanları, meclis üyeleri ve TESKİ yetkilileri katıldı.

YÜZDE 8 İNDİRİM YAPILDI

Toplantıda , 11 Mayıs 2018 tarihli TESKİ Olağan Genel Kurul Toplantısında bazı Genel Kurul Üyeleri tarafından Su Tarifesinde 1.kademede yüzde 8 indirim yapılması hususu ile ilgili verilen yazılı önerge karara bağlandı. Oylamaya sunulan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Karar doğrultusunda ‘Konut, Geçici Konut, Şehit-Gazi, Engelli, Resmi, Özel Protokol, Kaynak Suyu ve Site Giriş Sayacı’ abonelik tiplerinin su ve atıksu ücretlerinde ve bakım bedeli ücretlerinde yüzde 8 indirim yapıldı.

 

“FEDAKARLIK YAPMA SIRASI BİZDE”

Bu indirim kararının, yüksek enflasyon nedeniyle tepeden tırnağa her konuda zam yapıldığı bir dönemde ekonomik sıkıntı altında ezilen halka bir nebze de olsa katkı sağlayacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak bugüne kadar büyük yatırımlar yaptık ve bunları yaparken halkımızdan sabır diledik. Şimdi fedakârlık yapma sırası bizdedir. Alınan bu kararın hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

SU VE ATIK SU BEDELİNDE İNDİRİM

Alınan bu karar abonelerinin yüzde 85’i gibi çok büyük bir kesiminin faturalarında azalma sağlayacağını kaydeden TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa da; “Zira sadece su değil atıksu ücretlerinde de indirim sağlandı. İndirim kararı ilçe merkezleri, beldeler, kırsal mahalleler, kısacası tüm yerleşim yerlerinde geçerli olacaktır. Yapılan indirim Ağustos ayından itibaren faturalara yansıyacaktır. Enflasyonun her ay arttığı, su üretimine yönelik başta elektrik olmak üzere maliyetlerin çok arttığı bir ortamda su ücretlerinde indirim yapılması halkımız için önemli bir destektir. Yapılacak indirimin TESKİ’ye yıllık yaklaşık 10 milyon TL maliyeti olacak, bu miktarda da vatandaşlarımızın bütçelerine destek olmuş olacağız” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU